Partida cap de afiş al primului tur (R128) de pe jumătatea inferioară a tabloului US Open 2021 s-a încheiat cu rezultatul:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: Garrett Ellwood / USTA via usopen.org

Stefanos Tsitsipas (3) [3]Andy Murray (112 ATP) 2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4, după ce jucătorul britanic a ratat două mingi de set în manşa a doua, iar în decisiv, a ratat o minge de re-break la 1-2, alte şanse nemaicreându-şi până la sfârşitul meciului [videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii].

Partida a durat 4h49′ şi a fost a 5-a cea mai lungă pe care a jucat-o Andy în carieră [Credit Info: @JeuSetMaths]. Şi asta la 34 de ani, cu un şold din metal, împotiva numărului 3 ATP, mai tânăr cu 11 ani decât el.

Partida a avut şi o componentă de tensiune în afara jocului, care a avut ca efect strângerea de mână rece a lui Andy de la sfârşitul partidei şi atacul său de la conferinţa de presă.
Lui Andy i-a sărit ţandăra după ce Stefanos a întârziat ca în atâtea alte ocazii la toaletă în pauza de după setul 4 [foto 1, 2, mai jos] şi l-a acuzat că o asemenea întrerupere la un meci atât de greu, scot adversarul din ritm, că jucătorul grec a întârziat şi în timpul jocului şi a conchis că deşi îl consideră un jucător excepţional şi-a pierdut respectul pentru el.
Murray şi-a luat totuşi rezerva de a se consulta cu echipa lui, temându-se că exagerează, din cauza supărării. El nu a pretins că altfel ar fi câştigat meciul, dar a contestat acest mod de operare al adversarului.
Tsitsipas a răspuns [foto 3] că nu a încălcat regulamentul, că atât timp îi ia să se schimbe şi că nu are nimic cu Murray.
Mats Wilander i-a luat apărarea lui Tsitsipas [foto 5] spunând că unor jucători le ia mai mult timp să-şi schimbe echipamentul, că şi alţii au ticuri – i-a dat ca exemplu pe Nadal, Djokovic, McEnroe sau Connors, care folosesc / foloseau asemenea procedee, aflate la limita regulamenului, fără să o facă neapărat intenţionat -, că Andy a dat dovadă de lipsă de experienţă lăsându-se distras şi are dubii că deznodământul ar fi fost altul:

Şase capi de serie au ieşit de pe această jumătate a tabloului: John Isner (22) [19], Ugo Humbert (26) [23], Cameron Norrie (29) [26], Davidovich Fokina (32) [29], Filip Krajinovic (38) [32], eliminaţi şi Marin Cilic (36) [30], care a abandonat în setul decisiv [rezultatele, în tabloul PDF de mai jos].

Astfel, după ce Andy Murray şi Marin Cilic au ieşit, singurul campion la un turneu de Grand Slam rămas pe tablou este Novak Djokovic (1) [1], care va debuta astăzi (marţi), când se dispută partidele de pe jumătatea superioară a tabloului, urmând să-l întâlnească pe  Holger Rune (145) [Q], partida fiind programată pe Arthur Ashe Stadium, în primul meci al sesiunii de seară, de la ora 2.00 AM:

Ordinea de joc – 31.08 – US Open 2021

US Open 2021: Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ New York
30 aug - 12 sept 2021
"US Open"
Grand Slam - hard, aer liber
$ 54.400.000
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.