Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei

Simona Halep a dat astăzi de o adversară creativă, tenace şi decisă să provoace surpriza, ceea ce a şi reuşit până la urmă obţinând cea mai importantă victorie a carierei, după ce în ianuarie o elimina pe Muguruza (3) la Australian Open, în turul 2 şi anul trecut pe Konta (8) la Roland Garros în turul 1.

În partida contând pentru turul 3 (R32) de pe jumătatea superioară a tabloului Wimbledon 2018:

Su-Wei Hsieh (Taipei, 48 WTA) – Simona Halep (1 WTA) [1] 3-6, 6-4, 7-5

Partida a durat 2h20′.
Ezitările Simonei – numărul mare de greşeli neforţate – şi verva lui Hsieh – cu o tactică clară: foarte multe scurte, urmate de frecvente loburi – au fost evidente încă de la început, după ce primele 5 jocuri s-au câştigat cu returul. Dar liderul WTA a rămas în avantaj după această serie, pe care l-a consolidat cu încă un break în ultimul joc al setului.
În manşa a doua Hsieh a lovit prima: break în jocul 3, recuperat în jocul 6 de Simona, dar taiwaneza a avut ultimul cuvânt în jocul 9, ca apoi să închidă setul câştigându-şi serviciul la zero.
În schimb, românca a început excelent setul 3: 2-0 şi a trecut peste revenirea lui Hsieh: 2-1, căci a continuat până la 4-1 şi 5-2, preluând iniţiativa şi supunându-şi adversara unei canonade intense. Dar aceasta şi-a dezvăluit o altă faţetă a jocului şi anume o defensivă aproape perfectă, încheiată cu multe contraatacuri reuşite.
Şi astfel s-a apropiat – salvând şi o minge de meci la 4-5 – şi apoi a depăşit-o pe Simona, într-un final pe muchie de cuţit, în care jucătoarea noastră nu a reuşit pur şi simplu să pună punctul pe i, deşi lăsa mereu senzaţia că o va face în următoarele schimburi.

Credit Foto: wimbledon.com

Simona rămâne după al 3-lea turneu de Mare Şlem al anului cu acumulările cuvenite pentru calificarea în turul 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.