Imagini din timpul partidelor Gauff – V. Williams, Zhang – Garcia şi Tomljanovic – Kasatkina
Credit foto: Jimmie48 Tennis Photography, sina.cn, wimbledon.com

După cele 3 eliminări ale unor capi de serie – Naomi Osaka [2], Aryna Sabalenka [10], Marketa Vondrousova [14]despre care am vorbit deja, alţi doi au fost eliminaţi ieri, pe jumătatea inferioară a tabloului feminin.

Dar rezultatul care a atras cel mai mult atenţia a fost cel în care jucătoarea în vârstă de 15 ani, împliniţi pe 13 martie, Cori Gauff şi-a învins idolul, Venus Williams (39 de ani).

Cori Gauff devenise joi cea mai tânără jucătoare care se califica pe tabloul principal la Wimbledon în Era Open. Ea promovase după 3 victorii în două seturi, cu o victorie în prima rundă la favorita principală a calificărilor, Aliona Bolsova (92).

Ieri, ea a devenit cea mai tânără jucătoare care câştigă un meci pe tabloul principal la Wimbledon, din 1991 încoace, după victoria în faţa compatrioatei ei:

Cori Gauff (313 WTA) [Q] – Venus Williams (44) 6-4, 6-4

Partida a durat 1h19′.
În primul set s-a consemnat doar un break, cel al lui Gauff din jocul 5. În al doilea, Cori a câştigat cu returul tot în jocul 5, acum fiind egalată de Venus, dar junioara şi-a mai adăugat un break în jocul 9, pentru a închide partida în următorul, convertind a 4-a minge de meci.

Ascensiunea lui Cori “Coco” Gauff fusese anunţată de rezultatele excepţionale obţinute la junioare: titlul la simplu de Roland Garros 2018 – cel de dublu de la US Open 2018 şi finala de simplu la US Open 2017 (când devenea cea mai tânără finalistă din istorie la un turneu de Mare Şlem) sau cel de la Orange Bowl 2018.
Prima victorie pe un tablou din circuitul GS / WTA a junioarei care un clasament maxim: 299 WTA / 10 iunie 2019 fusese obţinută anul trecut la Premier Mandatory Miami. Ea mai are rezultate notabile în circuitul ITF.

Venus Williams – care a participat la cel de-al lea 82-lea turneu de Mare Şlem, l-a câştigat pe cel de pe iarbă de 5 ori, în 2000, ’01, ’05, ’07, ’08, aşadar două dintre ele până să se nască Gauff – se califica anul trecut în turul 3 (R32).

La întâlnirea de la fileu (videoclip la sfârşitul ştirii), Coco i-a spus lui Venus că îi mulţumeşte pentru tot ce a făcut şi îi datorează prezenţa ei aici.

Capi de serie au fost eliminaţi în două partide care au durat la fel de mult, 1h6′:

Shuai Zhang (China, 50) – Caroline Garcia (23) [23] 6-4, 6-0′

Palmaresul direct între cele două este acum 1-1.
Ambele pierdeau în turul 1 (R128) anul trecut, astfel că jucătoarea din China îşi asigură în clasament un spor de 60 de puncte WTA.

Ajla Tomljanovic (Australia, 59) – Daria Kasatkina (Rusia, 30) [29] 6-3, 6-1

Această partidă s-a disputat pe 16-mea de tabloul a Simonei şi Mihaelei, Tomljanovic urmând să o întâlnească în turul 2 (R64) pe Victoria Azarenka (40).
Australianca îşi egalează cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem şi o depăşeşte pe cea de la Wimbledon 2018, întregistrând deocamdată un spor net de 60 de puncte WTA (70 minus 10).
În schimb, Kasatkina pierde 420 de puncte, căci anul trecut ajungea aici până în sferturile de finală.
Palmaresul direct dintre cele două a devenit egal: 1-1

Ordinea de joc – 02.07 – Wimbledon 2019

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA

 

View this post on Instagram

 

Something tells us we’ll be looking back at this moment for years to come… . #tennis #sport #wimbledon #london #gauff #instasport

A post shared by Wimbledon (@wimbledon) on

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.