Simona, în timpul partidei de ieri
Credit Foto: sina.cn
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Ieri s-au jucat partidele primului tur (R128) de pe jumătatea inferioară a tabloului feminin la Wimbledon 2019, în urma căruia 5 capi de serie – Naomi Osaka [2], Aryna Sabalenka [10], Marketa Vondrousova [14], Caroline Garcia [29], Daria Kasatkina [29] – au părăsit turneul.

Tabloul, în forma lui prescurtată, arată acum astfel:

Jumătatea inferioară

Sfertul 3

  • optimea 1: Svitolina [8], Sakkari [31], Martic [24], Sevastova [12]
  • optimea 2: Vondrousova [16] Brengle, Kontaveit [20], Hsieh [28], Ka. Plíšková [3]

Sfertul 4

  • optimea 1: Halep [7] (Buzărnescu), Kasatkina [29] Tomljanovic, Keys [17], Sabalenka [10] Rybarikova
  • optimea 2: Wozniacki [14], Garcia [23] Shuai Zhang, Kenin [27], Osaka [2] Putintseva

De remarcat că 4 dintre capii de serie eliminaţi sunt de pe sfertul româncelor, doi dintre ei de pe optimea lor.

La conferinţa de presă de după victoria de ieri, Simona a spus printre altele:

Legat de accidentarea suferită în timpul partidei

Acum este bine, dar am nevoie de tratament, am folosit doar gheaţă până acum. Simt muşchiul din spatele genunchiului – cred că este puţin întins – şi de asemenea tendonul lui Ahile, dar sper că nu este nimic îngrijorător şi că mă pot recupera până la următorul meci. Am fost norocoasă că m-am oprit din mişcare şi m-am întors.

Despre revenirea de la 2-5

N-am mai greşit atât de mult şi am încercat să fiu mai agresivă, să lovesc mingea, nu s-o împing, aşa cum făcusem până atunci, oferindu-i oportunitatea să-şi facă jocul, care este unul bun, atunci când i se oferă ocazia. M-am concentrat mai mult asupra serviciului, am jucat mai mult cu primul şi nu mi-am pierdut încrederea, chiar dacă eram condusă. Nu m-am gândit la setul decisiv, ci că trebuie să joc fiecare minge.

Despre jocul ei în contextul tabloului

Deşi am spus că anul acesta este unul de relaxare, că nu vreau să pun presiune asupra mea, sunt totuşi motivată la fiecare turneu. Nu analizez atât de mult, vreau doar să intru pe teren şi să văd cât de bună sunt. La anul poate voi forţa mai mult, dar acum sunt bucuroasă pe teren, îmi propun să câştig fiecare meci şi nimic mai mult.
Cauza pentru această relaxare este şi turneul de Mare Şlem pe care l-am câştigat anul trecut. Iar acum trăiesc clipa şi mă mulţumesc şi alte lucruri. 

La întrebarea care îi cerea să detalieze sintagma “alte lucruri” Simona a răspuns:

Lucruri normale pe care le face o persoană de vârsta mea: petrec mai mult timp cu prietenii, cu familia, ies mai mult.

Legat de gestionarea înfrângerilor:

Acum nu mai fac o dramă după o înfrângere, încer să iau lucrurile mai uşor. Sunt totuşi motivată, ambiţioasă, dar nu-mi mai mai fixez ţinte. Încerc să devin mai bună şi în alte domenii, nu numai în tenis.
Acum când nu mai aştept rezultate deosebite şi încerc doar să-mi îmbunătăţesc atitudinea şi jocul, mă simt mai relaxată.

Nu vreau să mă gândesc la câştigarea unui alt turneu de Mare Şlem. Vreau doar să joc fiecare meci şi apoi vom vedea ce se întâmplă.

Simt absenţa lui Darren, mi-e dor de prezenţa lui în lojă, îmi dădea linişte în timpul partidelor, dar nu am fost chiar atât de slabă anul acesta, aşa că încerc să mă perfecţionez.

Am felicitat-o pe Ashleigh Barty. Mă bucur pentru ea, este o persoană minunată şi merită locul 1, pentru că a câştigat pe toate suprafeţele. Are nevoie de o lună pentru a se obişnui cu locul 1 şi apoi va şti cum să gestioneze situaţia.

Galerie videoclipuri (3)
Conferinţa de presă, momentele importante ale partidei şi “sclipitoarea” minge de meci

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.