Imagini din timpul partidei de astăzi
Credit Foto: Jimmie 48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

În conferinţa de presă acordată după victoria din turul 2 (R64) al Wimbledon 2019, Simona Halep a spus printre altele:

  • despre meci:

În setul 2 am condus cu 2-0 şi 40-15, dar nu am putut să câştig acel joc şi mi-am pierdut puţin încrederea. Ea a jucat mult mai bine în continuare, a căpătat încredere. A fost un meci bun al amândurora şi unul dur, aşa cum m-am aşteptat.

  • despre nivelul pe care îl are după două partide: 

Cred că joc bine, e mereu greu pe iarbă. Partida de azi a fost mai grea decât prima, aşa că a fost bine că am reuşit s-o câştig. Am trecut prin momente dificile: am pierdut setul 2, a trebuit să lupt pentru fiecare minge până la sfârşit şi sunt bucuroasă că am reuşit să fac asta. M-am simţit încrezătoare şi puternică din punct de vedere mental.

  • despre Victoria Azarenka:

Am avut meciuri dure în trecut, acum doi ani, chiar aici. Nu joacă foarte plat, dar este foarte agresivă şi acest joc e greu de contracarat pe iarbă. Dar sunt încrezătoare că am şansa mea şi cu certitudine voi câştiga. Îmi doresc tare mult să câştig fiecare meci pe care îl joc.
Cheia jocului va fi partea mentală, dar şi jocul, va trebui să fiu puternică pe picioare, să fiu pregătită pentru loviturile ei puternice.

  • despre momentul în care spectatorul a leşinat în tribune: 

A fost ceva trist şi n-am ştiut ce să fac, să rămân concentrată sau să mă duc să mă interesez. Dar am văzut că primea ajutor şi sper că este bine acum.

  • despre programarea pe terenuri periferice, nemaifiind cotată printre primii capi de serie:

Toate terenurile sunt bune. Sigur, îmi place să joc pe primele două arene, dar terenul 2 nu  fost rău, mă simt bine oriunde. Şi altora li se întâmplă asta.

  • despre motivaţie:

Engleza mea nu este atât de bună, atunci când traduc din română. Un an “chill” nu înseamnă că nu muncesc din greu, că nu mai sunt motivată. Doresc doar să fiu mai relaxată ca persoană, să nu mă stresez atât de tare legat de rezultate, iar emoţiile să fie mai mici, pentru că am realizat ce mi-am propus şi tot ce va veni de-acum încolo va fi un bonus. Etica muncii mele este clară: respect un program zilnic, nu mai îmi iau zile libere, încerc să fiu concentrată pe ce fac şi încerc să devin pe cât de bună pot.

  • despre dublul mixt Andy / Serena:

Astăzi am auzit. Sper să fie programaţi pe terenul central, căci toată lumea va dori să-i vadă pentru că sunt doi mari campioni.

  • despre tranziţia de la zgură la iarbă:

E dificilă, dar anul acesta am avut mai mult timp la dispoziţie. Nu pot să alunec aşa cum îmi doresc, nu ai timp să gândeşti, trebuie să fii rapid, să blochezi mingea când adversara loveşte tare. Încerc să devin mai bună pe iarbă. Astăzi nu m-am dus deloc la fileu, dar ţinta mea este să fac şi asta.

  • despre ce a făcut bine în ultimele două partide pe care le-a câştigat cu Azarenka şi despre planul de joc pe care îl va aborda cu o jucătoare care ia mingea atât de repede: 

Vreau să joc la fel, să fiu agresivă, puternică. Dacă fac pasul înapoi n-am şanse. E greu de explicat planul când joci pe iarbă, pentru că nu ştii ce se va întâmpla. Şi serviciul şi returul sunt importante. E bine să deschizi terenul, dar nu prea ai timp aici să faci asta. Este vorba despre un mix.

  • despre programul zilnic: 

Anul acesta am renunţat la o rutină strictă şi dau o mai mare importanţă jocului şi atitudinii mele pe teren. Sigur că am superstiţiiile mele, lucruri pe care trebuie să le fac înaintea meciurilor. Schimb în fiecare zi câte ceva.

De la minutul 8.00, Simona răspunde jurnaliştilor români.

Galerie videoclipuri (3)
Conferinţa de presă, momentele importante ale partidei şi mingea de meci

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.