Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Simona Halep a câştigat al doilea titlu de Mare Şlem al carierei, primul pe iarbă!

Simona Halep, campioană! Primele fotografii. Titlurile carierei

În interviul acordat imediat după triumful de la Wimbledon, Simona Halep a răspuns următoarelor întrebări, pe care i le-a adresat jurnalista Sue Barker, de la BBC:

Ai jucat vreodată un meci mai bun ca acesta?

Simona: Niciodată! (râzând). A fost cel mai bun şi acesta este şi meritul Serenei care ne-a inspirat. Mulţumesc pentru aceasta! Am muncit mult pentru a trăi această clipă. Este o onoare să joc în faţa lojei regale. Vă mulţumesc! Nu mai am cuvinte să explic sentimentul.

Nu ai arătat deloc emoţii…

Înainte de meci stomacul meu nu a fost foarte bine, dar ştiam că nu e timp pentru emoţii, am intrat pe teren şi am dat tot ce am avut mai bun.

Cum te simţi cu acest trofeu în mâini?

Incredibil! Este o zi specială pe care n-am s-o uit niciodată pentru că acesta a fost visul mamei mele, care mi-a spus că dacă vreau să fac ceva în tenis, va trebui să joc finala Wimbledon. Aşa că îi mulţumesc, le mulţumesc ambilor părinţi.

Şi s-a descurcat, nu? (adresându-i-se mamei Simonei)
Ai venit aici cu Roland Garros-ul câştigat, dar aici este toată istoria în plus, nu?

La începutul turneului le-am spus celor de la vestiare că ar fi nemaipomenit să câştig aici, pentru că aş primi titlul de membru pe viaţă la All England Club. Acesta a fost unul din elementele care m-au motivat. Aşa că acum sunt fericită.

Şi nici măcar nu-ţi plăcea iarba până anul acesta. Ce s-a schimbat?

Am muncit mult pentru ca să reuşesc să câştig meciuri pe iarbă. Nu mi-a fost uşor, pentru că îmi place să alerg mult şi pe iarbă nu poţi s-o faci prea mult, nici să aluneci. Am început să simt mingea, să găsesc soluţii. A fost un an nemaipomenit, un turneu aşişderea şi aştept cu nerăbdare să revin.

Apoi Simona le-a mulţumit părinţilor, familiei – “fără al căror sprijin nu aş fi putut ajunge aici“, echipei “Theo, Daniel, Marian, Virginia şi bineînţeles lui Darren, care a venit să mă susţină. Tu m-ai învăţat să fiu o persoană mai bună pe teren. Îţi mulţumesc foarte mult.

Doresc să mulţumesc şi compatrioţilor mei, care mă susţin mereu, dar şi domnului Ţiriac, care a venit special pentru finală. Mulţumesc că aţi fost mereu exigent cu mine.

Apoi Simona a mulţumit membrilor familiei regale care au asistat la meci, iar Sue Barker i-a spus că urmează să viziteze loja regală, pentru a primi felicitările Ducesei de Cambridge.

Galerie videoclipuri (2)
Mingea de campionat şi discursul campioanei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.