Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei

Întâlnirea dintre jucătoarele noastre, în turul 2 (R64) la Wimbledon 2019 a fost una spectaculoasă, de un excelent nivel tehnic, care a făcut o bună propagandă tenisului românesc.
Raliuri lungi, încrâncenate, cele două jucătoare etalându-şi toată gama de lovituri speciale. Perioadele de dominare au alternat, iar Mihaela în evidentă creştere de formă, a făcut foarte bine faţă, până aproape de finalul partidei.
Simona s-a impus datorită unui joc mai calm şi mai echilibrat, ea limitând astfel numărul erorilor neforţate, în timp ce Mihaela, obligată să rişte şi să fie agresivă, nu a putut menţine ritmul pe toată durata partidei.

Simona Halep (7 WTA) [7] – Mihaela Buzărnescu (53) 6-3, 4-6, 6-2

Partida a durat 1h51′.
În primul set, Simona a început mai bine: 2-0, dar Mihaela a revenit şi apoi a mai făcut o dată un re-break pentru 3-3. De acolo, Simona s-a desprins cu o serie de 5 jocuri câştigătoare, până la 2-0 în setul 2. A venit însă rândul Mihaelei să ridice nivelul şi să câştige 4 jocuri la rând, unul din break-uri la zero. Simona a egalat la 4, dar Mihaela a mai reuşit un break – la a doua oportunitate şi după ce  a salvat o minge de ghem a Simonei – şi apoi a câştigat setul  cu un joc de serviciu la 15.
În decisiv, Simona a câştigat prima cu returul în jocul 2, dar Mihaela a imitat-o în al 5-lea, ea apropiindu-se la  2-3. Finalul a aparţinut Simonei, cu ultimele două jocuri câştigate la zero, după ce Mihaela a avut şi o dispută cu arbitra de scaun.

Credit Info: IBM Slamtracker via wimbledon.com

Simona acumulează deocamdată 130 de puncte WTA – la fel ca la ediţia trecută a turneului -, un premiu financiar în valoare de 111.000 £ şi o va întâlni în turul 3 (R32) pe Victoria Azarenka (Belarus, 40, clasament maxim: 1 WTA / 30 ianuarie 2012, pentru 51 de săptămâni, în două serii, 29 de ani), care astăzi a eliminat-o pe Ajla Tomljanovic (Australia, 49): 6-2, 6-0 în 1h3′, după ce în primul tur (R128) trecuse de Alizé Cornet (Franţa, 51) 6-4, 6-4 în 1h29′.

Simona are un palmares direct egal – 2-2 – cu Azarenka:

Credit Info: itftennis.com

Mihaela rămâne cu acumulările cuvenite calificării în turul 2 şi va pierde 60 de puncte în linia de clasament, căci anul trecut se oprea în turul 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.