..

Știri în cuprinsul articolului deschide

Actualizare

La prima participare în calificările unui turneu de Grand Slam, Alexandru Coman (54) [2] nu a reuşit să ajungă pe tabloul principal în proba de simplu a juniorilor la Wimbledon 2022.
El a fost învins în runda a doua a calificărilor de Jack Loutit (80) [15]: 6-3, 6-3 pentru jucătorul neo-zeelandez.
Aceasta a fost doar a doua partidă jucată pe iarbă de juniorul nostru [victoria din prima rundă, mai jos].

În continuare, el va reveni “acasă”, la Alexander Waske Tennis University din Offenbach, unde va pregăti Campionatele Europene Individuale, care se vor disputa în Elveţia, la Klosters, pe zgură, în perioada 18-24 iulie,

[30 iunie]

Alexandru Coman, prima victorie pe iarbă, la prima partidă pe care a disputat-o pe această suprafaţă în proba de simplu. Mai are nevoie de o victorie pentru a se califica pe tabloul principal la Wimbledon, în proba juniorilor

Vorbeam săptămâna trecută despre tranziţia temerară pe care urma să o facă juniorul nostru Alexandru Coman de pe zgură – unde se califica în două finale, la ITF J2 Bruchköbel – pe iarbă, suprafaţă pe care nu mai jucase şi nici măcar nu se mai antrenase vreodată.

De asemenea, înţelegeam de ce la turneul premergător Wimbledon, ITF J1 (Grad 1) Roehampton, nu a putut participa decât în proba de dublu.
Dar intrarea în iarbă a fost de bun augur, căci pe tabloul probei perechilor a câştigat 3 meciuri alături de croatul Matej Dodig şi s-a calificat în semifinale.

Alex în timpul partidei de astăzi

Cele 4 meciuri jucate pe iarbă i-au priit jucătorului nostru în vârstă de 17 ani, clasat pe cel mai bun loc al carierei: 54 ITF – astfel că astăzi, în prima rundă a calificărilor Wimbledon 2022, care se dispută, de asemenea, la Roehampton – 32 de jucători, după două runde, 8 dintre ei promovează pe tabloul principal – unde este cotat cap de serie 2, a câştigat, la capătul unei partide dramatice: 4-6, 7-6(8), [11-9] cu Sebastian Eriksson (Suedia, 85), după ce în tie-break-ul setului al doilea a salvat două mingi de meci, la 6-7 şi 7-8. 

Alex va juca pentru un loc pe tabloul principal cu Jack Loutit (Noua Zeelandă, 80, clasament maxim: 75 ITF, 18 ani) [15], pe care nu l-a mai întâlnit până acum.

Tabloul Calificărilor – Simplu Juniori Wimbledon 2022

Credit info tabel: itftennis.com

Înapoi la Cuprins

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.