Aflat în conflict cu Federaţia Austriacă (ÖTV) încă de anul trecut, Wolfgang Thiem, tatăl lui Dominic – a înfiinţat propria organizaţie, “Austrian Tennis Committee”, şi a început construcţia academiei “Leistungszentrum Ost – Centrul de performanţă Est” la Viena Südstadt, care va fi situată la doar 10 minute de centrul de pregătire al Federaţiei, acolo unde s-a format actualul număr 3 ATP.

Dominic şi Wolfgang

Academia îşi propune să pregătească elevi şi eleve cu vârste cuprinse între 14-18 ani.

Concurenţa pe care Wolfgang – care va fi director sportiv al Academiei – doreşte să o facă Federaţiei este evidentă, el părăsind acum un an postul de antrenor pe care îl avea în cadrul acesteia:

Vrem să-i antrenăm pe cei mai buni din ţară şi să avem în curând campioni la toate categoriile de vârstă.

El doreşte să pună accentul pe tenisul feminin care este în regres – cea mai bine clasată jucătoare austriacă la simplu şi dublu este Barbara Haas 137, respectiv 187 WTA – şi să îl aducă “la nivelul turneelor de Grand Slam”.
În curând va fi deschisă şi o a doua facilitate, la Traiskirchen, care va avea terenuri cu hard, iar Anastasija Sevastova – care trăieşte de mai mulţi ani în Austria – împreună cu antrenorul şi prietenul ei, Ronald Schmidt, s-au alăturat deja iniţiativei.
Trei sponsori susţin deja proiectul, iar cuvântul de ordine este eficienţa, în contrast cu “birocraţia funcţionarilor din Federaţie”.

Wolfgang Thiem este şi antrenorul jucătorilor austrieci Sebastian Ofner (163 ATP) şi Marko Andrejic (17 ani, 144 ITF juniori)

*

Aşa cum ştim deja de două săptămâni, mâine va începe la “Generali Pro Series” unde participă toţi jucătorii menţionaţi mai sus, dar şi alţi austrieci, printre care Jurij Rodionov (151 ATP) sau Jürgen Melzer (35 ATP la dublu, fost 6 ATP la simplu / 2010).

Dominic Thiem va juca luni, marţi şi miercuri în grupa A, urmând să-i întâlnească în ordine pe David Pichler (479, fost 250), Lucas Miedler (293), Sandro Kopp (801).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.