Ana Bogdan a cucerit cel mai important titlu al carierei, după ce a dominat categoric setul decisiv

Ana Bogdan a obţinut astăzi a 5-a victorie la WTA 125 “BCR Iaşi Open” şi a câştigat astfel cel mai important titlu al carierei, primul din circuitul intermediar.
Până acum, cea mai importantă victorie de turneu fusese la ITF W100 Dubai 2019.

Cu 9 victorii din 10 partide jucate în ultimele două săptămâni, primele 4 pentru finala de la WTA 250 Varşovia, cea mai importantă a carierei, jucătoarea care va împlini 30 de ani pe 25 noiembrie a stabilit două recorduri personale.
Ea a parcurs cea mai rodnică perioadă a carierei, fără antrenor, fiind însoţită doar de fizioterapeutul Alexandru Tănase. 

Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru “BCR Iaşi Open”

În finala primei ediţii a turneului de la Iaşi, disputată astăzi, jucătoarea noastră a avut o adversară, Panna Udvardy, care venea şi ea după o serie foarte bună: 9 victorii consecutive în două seturi, cele 4 de aici fiind precedate de 5 pentru titlul de la ITF W60 Cordenons, dar în săptămâna 25-31 iulie.

Şi acest echilibru a fost vizibil pe teren în primele două seturi, dominate pe rând de cele două jucătoare. Românca a spulberat însă îndoielile în decisiv, atunci când  şi-a folosit rezervele de energie rămase şi a creat o diferenţă categorică.

Datorită celor 160 de puncte WTA brute – 130 nete – acumulate aici, Ana va progresa până pe locul 63 sau 64 – în funcţie de rezultatul Magdei Linette în finala de la ITF W100 Grodzisk Mazowiecki – în apropierea maximului clasamentului – 59 WTA – atins pe 11 iunie 2018.

Ana Bogdan (75 WTA) [3] – Panna Udvardy (93) [2] 6-2, 3-6, 6-1

Partida a durat 2h20′.
În primul set, Ana a câştigat toate cele 4 jocuri în care a primit, cărora le-a adăugat două de serviciu, adversara reuşind două break-uri, la singurele oportunităţi pe care şi le-a creat.
Setul al doilea a fost dominat de Udvardy, jucătoarea noastră reuşind două re-break-uri – la 1-3 şi 2-4 – nu şi pe al treilea, rămânând astfel cu un singur joc de serviciu – din patru – câştigat.
În decisiv, Ana s-a desprins în al 4-lea game, cu un break la zero şi apoi a continuat seria game-urilor câştigate, până la finalul partidei.

Ana a câştigat 92 din punctele disputate – 43 la serviciu şi 49 la retur – iar Panna 76 (39/37).

Panna Udvardy (clasament maxim: 81 WTA / aprilie 2022, 23 de ani) – care îşi va îmbunătăţi luni cea mai bună clasare a carierei – va reveni pe teren, după odihna cuvenită, pentru finala de dublu, cu Andreea Roşca de partea cealaltă a fileului.

TENISite.info este partener media oficial al
ATP Challenger “Concord Iaşi Open”
:

Tabloul de Simplu – WTA 125 Iaşi 2022

Tabloul de Dublu – WTA 125 Iaşi 2022

Tabloul Calificărilor – WTA 125 Iaşi 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.