Ana Bogdan, a doua finală în săptămâni consecutive. Astăzi a trebuit să treacă peste probleme fizice şi peste replica puternică a adversarei

Dacă Ana Bogdan juca săptămâna trecută în prima finală a carierei din circuitul principal, la WTA 250 Varşovia, astăzi s-a calificat la WTA 125 “BCR Iaşi Open” în a doua din circuitul intermediar, pe prima o pierdea anul trecut în luna noiembrie, la WTA 125 Limoges (hard, indoor).

În semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului, a trecut peste problemele fizice, la picior [vezi mai jos], peste cele cauzate de căldură – ameţeli – aşa cum a povestit la interviul de pe teren, dar şi peste replica extrem de hotărâtă a tinerei adversare, venită la semifinală, de asemenea fără set pierdut, cu un joc foarte bun şi astăzi.
Dar până la urmă a prevalat experienţa Anei, dorinţa de a se califica acasă într-o finală şi de a-şi crea oportunitatea pentru a obţine cel mai important titlu al carierei. Astfel, a câştigat a 4-a partidă aici în două seturi:

Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru “BCR Iaşi Open”

Ana Bogdan (75 WTA) [3] – Darya Astakhova (Rusia, 256) [Q] 7-6(5), 6-4

Partida a durat 2h15′.
Ana a început bine partida – 2-0 – dar apoi Darya a preluat iniţiativa cu o serie de 5 game-uri câştigate la rând – două la retur. De la 2-5, jucătoarea noastră a câştigat două game-uri, nepierzând decât un punct. La 4-5, aflată la serviciu, a salvat o minge de set. A urmat un schimb de break-uri – primul reuşit de Ana – care la 6-5 a cerut un time-out medical, din cauza unei probleme la coapsa stângă, “nu pot să împing în picior”.
Vădit incomodată în deplasare, s-a impus totuşi în tie-break, după ce a condus cu 3-1 şi de la 4-5 a câştigat ultimele trei puncte. Românca a primit îngrijiri medicale şi a fost bandajată în pauza dintre seturi.
În setul al doilea s-a mers cu serviciul în primele 5 game-uri, toate echilibrate. Ana a fost prima care a rupt echilibrul, pentru 4-2. Astakhova a recuperat imediat  break-ul şi apoi a egalat, dar jucătoarea noastră a mai câştigat o dată la retur în ultimul game al partidei.
Ana a câştigat 86 din punctele disputate – 49 la serviciu şi 37 la retur -, iar Darya, 79 (40/39).

Ea acumulează 95 de puncte WTA – premiul financiar este în valoare de 8.000 USD – datorită cărora are şanse să se claseze luni printre primele 70 de jucătoare ale ierarhiei – şi va juca în ultima partidă a turneului cu învingătoarea din semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Maja Chwalinska (160) – Panna Udvardy (Ungaria, 93) [2]

care se dispută acum.

TENISite.info este partener media oficial al
ATP Challenger “Concord Iaşi Open”
:

Ordinea de joc 06.08 – WTA 125 Iaşi 2022

Tabloul de Simplu – WTA 125 Iaşi 2022

Tabloul de Dublu – WTA 125 Iaşi 2022

Tabloul Calificărilor – WTA 125 Iaşi 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.