Articol actualizat cu rezultatul partidei din semifinale [la sfârşitul articolului]

Echipa formată din Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu funcţionează bine la prima lor colaborare şi deja se conturează perechea de dublu a României pentru întâlnirea din Billie Jean King Cup, din 11-12 noiembrie.

Jaqueline şi Monica, la Rouen
Credit Foto: Ryan Allek

La turneul din circuitul intermediar WTA 125 “Open Capfinances Rouen Métropole”, care se dispută pe hard, ele tocmai au obţinut a doua victorie, acum în faţa unor adversare care jucaseră săptămâna trecută în semifinale la WTA 250 “Transylvania Open”.

Jaqueline Cristian (193 WTA la dublu) / Monica Niculescu (50) – Viktorija Golubic (Elveţia, 99) / Xinyun Han (China, 76) [3] 6-2, 7-6(5) în 1h34′, după ce jucătoarele noastre au revenit în setul al doilea de la 1-4 – două break-uri în urmă – au ratat primele două mingi de meci la 6-5 – aflate la primire – şi pe următoarele două în tie-break de la 6-4, înainte de a o converti pe a 5-a.

Jaqueline şi Monica acumulează deocamdată câte 57 de puncte WTA, un premiu financiar comun în valoare de 1.210 € şi le vor întâlni în semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului pe Misaki Doi (Japonia, 102) / Oksana Kalashnikova (Georgia, 74) [2], care au mai jucat de câteva ori împreună de-a lungul timpului, cel mai bun rezultat fiind o semifinală ITF W100, acum 4 ani. Aici au trecut în sferturi de surorile Yastremska, Dayana şi Ivanna.

În schimb, Jaqueline nu se regăseşte încă în proba de simplu, ea pierzând miercuri în primul tur (R32) a 4-a partidă consecutivă, indiferent de circuit:

Kristina Mladenovic (122 WTA) – Jaqueline Cristian (82) [6] 6-4, 6-3 în 1h21′

*

Vineri, în semifinalele probei de dublu, echipa Jaqueline Cristian / Monica Niculescu a fost învinsă: 7-5, 6-4 în 1h29′ pentru Misaki Doi / Oksana Kalashnikova după ce jucătoarele noastre au fost la 5-4, 30 egal, când primeau, la două puncte de a câştiga primul set, iar în al doilea au câştigat de 3 ori la retur, dar şi-au pierdut de 4 ori serviciul, ultima dată la 4-4.

Tablourile nu sunt încă actualizate cu rezultatele de astăzi. 

Tabloul de Simplu – WTA 125 Rouen

Tabloul de Dublu – WTA 125 Rouen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.