Cei doi jucători români care se calificaseră în optimile de finală la două turnee, pe zgură, din circuitele intermediare, au pierdut:

Qinwen, în timpul partidei.
Irina, la încălzire, în videoclipul de la sfârşitul ştirii

Qinwen Zheng (54 WTA) [3]Irina Bara (115) 4-6, 6-3, 6-0

Partida a durat 2h17′.
Irina a condus în primul set cu 4-1, un break înainte, pe care l-a pierdut pentru 5-4, dar a mai câştigat o dată la retur, convertind a doua minge de set.
Jucătoarea noastră a reuşit să revină în setul al doilea, a egalat de la 1-3, dar de acolo, Qinwen a rupt echilibrul – la fel ca în partida cu Simona  de la Roland Garros – şi de la acel scor a câştigat următoarele  9 game-uri, în decisiv românca nemaireuşind să câştige decât 8 puncte.
Oricum, o rezistenţă a jucătoarei noastre, în prima parte a partidei, superioară celei oferite la întâlnirea precedentă.

Irina rămâne cu acumulările cuvenite victoriei din primul tur, va mai pierde câteva locuri în clasament şi continuă aici în proba de dublu, partida din semifinale a echipei Bara / Gorgodze nefiind programată astăzi (vineri).

*

La ATP Challenger “Kooperativa Bratislava Open”, Filip Jianu (311 ATP) [LL] a abandonat – accidentarea fiind aceeaşi care îl obligase să abandoneze în runda a doua a calificărilor – în primul set al partidei cu Chun-hsin Tseng (104) [2] , atunci când scorul era 5-3 pentru jucătorul taiwanez.
Tseng a egalat astfel palmaresul direct, care este acum 1-1.

Filip se va clasa tot în jurul locului actual şi după acest turneu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.