Actualizare

Echipa Anna Bondar / Gabriela Ruse nu s-a prezentat la meciul din semifinale, motivul oficial fiind o accidentare la coapsa stângă a jucătoarei noastre [“E. Ruse Left Thigh Injury”].

Articolul iniţial

Gabriela Ruse / Anna Bondar, în semifinale la dublu. Gabi a pierdut la simplu

Gabriela Ruse a pierdut şi a treia partidă pe care a jucat-o cu Elise Mertens, după ce şi de data aceasta i-a luat al doilea set, la fel ca în runda a treia a calificărilor WTA Doha, acum două săptămâni.
Ieri, în optimile de finală ale WTA 250 “Abierto GNP Seguros”, care se dispută pe hard outdoor la Monterrey, jucătoarea noastră a iniţiat reveniri în cele două seturi pierdute, dar acestea au fost tardive şi insuficient susţinute:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: @abiertognpseguros

Elise Mertens (42 WTA) [4] Gabriela Ruse (160) [Q] 6-3, 3-6, 6-2

Partida a durat 2h28′.
Mertens a pornit tare, 5-0, scor la care Ruse a salvat primele patru mingi de set. În continuare, a recuperat unul din break-uri, la 3-5 a ratat două oportunităţi de a-l salva şi pe al doilea, dar după ce a salvat alte două mingi de set, jucătoarea din Belgia a convertit a 7-a oportunitate.
Gabi şi-a pierdut serviciul în al 3-lea game al setului al doiea, dar l-a recuperat imediat şi a mai câştigat o dată la retur în al 8-lea. A închis setul la serviciu, după ce a revenit de la 0-40 cu cinci puncte consecutive.
Setul decisiv a avut o derulare a scorului asemănătoare cu cea a primului: 5-1 pentru Elise, scor la care Gabi a recuperat un break, nu şi pe al doilea.

Gabi rămâne cu satisfacţia celor 3 victorii, două în calificări – 18 puncte WTA – şi una pe tabloul principal – 30 de puncte – şi cu un progres estimat de peste 10 locuri în clasamentul de luni.

În schimb, în sferturile de finală ale probei  de dublu, ea a câştigat împreună cu partenera ei din Ungaria:

Anna Bondar (50 WTA la dublu) / Gabriela Ruse (44) [1]Rosalie Van Der Hoek (Ţările de Jos, 125) / Fang-Hsien Wu (Taipei, 90) 7-6(1), 6-0

Partida a durat 1h8′.
Echipa româno-maghiară a servit pentru set la 5-3, dar a fost egalată şi depăşită, astfel că la 5-6 a servit pentru a rămâne în set.
De acolo, însă, Ruse şi Bondar au preluat autoritar iniţiativa: au egalat cu un joc de serviciu câştigat la zero, un tie-break dominat categoric şi doar 13 puncte pierdute – din 37 disputate – în setul al doilea, trei dintre acestea în ultimul game, atunci când au ratat primele 3 mingi de meci şi au trebuit să închidă partida la punct decisiv.

Gabi şi Anna acumulează deocamdată câte 110 puncte WTA – care îi vor asigura jucătoarei noastre un progres până cel puţin pe locul 42 (maxim: 40 WTA / 30 ianuarie 2023) – şi un premiu financiar comun în valoare de 4.020 USD.
Adversare în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului le vor fi – vineri, de la ora 22.30Yuliana Lizarazo (200) / Maria Paulina Perez Garcia (274) (ambele Columbia).

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
@ Indian Wells
8 - 19 mar 2023
"BNP Paribas Open"
WTA 1000 - hard, aer liber
$ 8.800.000

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.