Ashleigh Barty este prima semifinalistă desemnată la WTA Premier Mandatory “China Open“, care se dispută la Beijing.
Ea s-a calificat de pe primul sfert al tabloului, după ce a câştigat astăzi partida:

 

Imagini din timpul partidei
Credit foto: sina.cn
Videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul ştirii

Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA) [1] – Petra Kvitova (Cehia, 7) [7] 4-6, 6-4, 6-3

Partida a durat 2h8′.
În primul set, niciun joc nu s-a decis la avantaje şi a existat doar o singură oportunitate de break, cea convertită de Kvitova în jocul 5.
Jucătoarea din Cehia nu a avut probleme nici în primele 4 jocuri de serviciu ale celui de-al doilea set şi a presat pe cel al lui Barty, dar n-a reuşit să fructifice niciuna din cele 5 mingi de break pe care şi le-a procurat. Dar la 4-5 a clacat tocmai la serviciu, iar australianca şi-a procurat la timp primele oportunităţi de break din partidă, a doua aducându-i şi setul.
Decisivul a început cu un schimb de break-uri, urmat de o acalmie până în jocul 8, când Barty a câştigat încă o dată cu returul, ca apoi să închidă partida, dar numai după ce a ratat 3 mingi de meci de la 40-0.

Liderul clasamentului WTA strânge scorul din palmaresul direct cu Kvitova la 2-4, aceasta fiind a doua victorie la rând, după cea din sferturile Premier Mandatory Miami 2019.

Ashleigh Barty se califică pentru prima dată în semifinalele turneului de la Beijing – anul trecut nu a participat, deci cele 390 de puncte WTA dobândite până acum i se adaugă net în linia de clasament – şi o va avea ca următoare adversară pe învingătoarea din partida Elina Svitolina (Ucraina, 3) [3]Kiki Bertens (Olanda, 8) [8], care se joacă deja.

În 2019, jucătoarea în vârstă de 23 de ani a mai jucat doar o dată în semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Miami, turneu pe care avea să-l câştige.
În acest sezon a devenit campioană şi la Roland Garros, Premier Birmingham şi a jucat finala Premier Sydney, pierdută în faţa Petrei Kvitova.

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.