Liudmila Samsonova a învins-o ieri – pentru a doua oară anul acesta – pe Belinda Bencic, acum pe hard, la WTA 250 “BGL BNP Paribas Luxembourg Open”.
Prima victorie fusese pe iarbă, în finala WTA 500 Berlin, în a doua jumătate a lunii iunie.

Ieri, în sferturile de finală:

Credit Foto & video: @wtaluxembourg
Galerie videoclipuri la sfârşitul ştirii

Liudmila Samsonova (48 WTA) [7] – Belinda Bencic (12) [1] 6-1, 6-4, după ce jucătoarea din Rusia şi-a câştigat toate jocurile de serviciu – a anulat ambele şanse de break ale campioanei olimpice şi sfertfinalistei de la US Open, din ultimul joc al primului set – cărora le-a adăugat trei break-uri [videoclip cu rezumatul partidei la sfârşitul ştirii].

Liudmila Samsonova (clasată pe cel mai bun loc al carierei, 22 de ani) s-a calificat pentru a 3-a oară în semifinalele unui turneu din circuitul principal, prima dată la WTA 250 Palermo 2019.

Următoarea ei adversară va fi Jelena Ostapenko (30) [3] care ieri a obţinut a 8-a victorie aici – primele 5 pentru titlul din 2019 – 7-6(6), 6-2 cu Alizé Cornet (72) [8], după ce deţinătoarea titlului a avut de două ori un break în urmă în manşa întâi şi a salvat o minge de set în tie-break, la 5-6.
Jelena Ostapenko (clasament maxim: 5 WTA / martie 2018, 24 de ani) juca ultima dată în semifinale la WTA 500 Eastbourne, unde avea să câştige al 4-lea titlu al carierei.

Ele s-au mai întâlnit o dată, atunci când jucătoarea letonă câştiga în primul tur (R128) al Australian Open 2020: 6-1, 6-4.

Pe jumătatea inferioară a tabloului, Clara Tauson (70) a câştigat întâlnirea dintre singurele jucătoare necotate printre capii de serie prezente în sferturi: 6-3, 6-2 cu Marie Bouzkova (84).

Jucătoarea daneză (clasată pe cel mai bun loc al carierei, 18 ani împliniţi pe 21 decembrie) va fi prezentă pentru a doua oară în carieră în semifinalele unui turneu din circuitul principal, după WTA 250 Lyon, turneu pe care avea să-l câştige în luna martie. Înaintea US Open câştiga titlul din circuitul intemediar, la WTA 125k Chicago, după o finală cu Emma Răducanu, viitoarea campioană a turneului de Grand Slam.
De altfel, Clara a învins-o şi pe finalista senioarelor la US Open 2021, Leylah Fernandez, de trei ori la junioare (a pierdut o dată), cea mai importantă victorie, în finala Australian Open 2019.

Adversară în semifinale îi va fi, pentru prima dată în carieră, Marketa Vondrousova (35) [5], care a egalat la 2 palmaresul direct cu  Elise Mertens (16) [2]: 7-5, 6-2, după ce jucătoarea din Cehia a salvat în manşa întâi două mingi de set: la 3-5 – la retur – şi la 4-5 [videoclip cu rezumatul partidei la sfârşitul ştirii].
Marketa Vondrousova (clasament maxim: 14 WTA / iulie 2019, 22 de ani) juca ultima dată în semifinale la turneul olimpic, unde a cucerit medalia de argint şi în circuit, la WTA 500 “Yarra Valley Classic”, Melbourne, la începutul lunii februarie.

Semifinalele se vor disputa astăzi (sâmbătă), sesiunea urmând să înceapă la ora 15.00:

Galerie videolcipuri (2)


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.