Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Ashleigh Barty a legat astăzi a două victorie de turneu consecutivă – după cea obţinută la Marele Şlem pe zgură – şi va deveni de mâine pentru prima dată lider al clasamentului WTA.

Ea a câştigat săptămâna aceasta un titlu pe iarbă, turneul WTA Premier “Nature Valley Classic”, care s-a disputat la Birmingham.

În finala disputată astăzi:

Ashleigh Barty (2 WTA) [2] – Julia Görges (Germania, 19) [8] 6-3, 7-5 în 1h28′

Şi în precedentele 4 victorii de la Birmingham – la Barbora Strycova (51), în semifinale; Venus Williams (55), sferturi; Jennifer Brady (66), optimi: Donna Vekic (22), tur 1 – Ashleigh câştigase în două seturi.

Datorită celor 415 nete acumulate – 470, acum, minus 55 pentru optimi la ediţia trecută – Ashleigh Barty va ajunge mâine la 6.540 de puncte în clasamentul WTA şi va deveni al 27 lider al ierarhiei, înfiinţată pe 3 noiembrie 1975.

Naomi Osaka,  lider WTA până mâine, cap de serie 1 la acest turneu, a fost eliminată în optimi – de către Yulia Putintseva (43), la prima victorie în faţa unui lider WTA – la fel ca la ediţia trecută şi va rămâne cu acelaşi număr de puncte ca la începutul săptămânii: 6.377.

Ashleigh Barty a câştigat astăzi al 3-lea titlu al sezonului, primul de categoria Premier, al doilea pe iarbă şi al 6-lea al carierei: 

Premiul financiar al australiencei este de 176.215 USD, iar al finalistei, Julia Görges – care a jucat pentru a 16-a oară în ultimul act (palmares 7-9) şi pentru a doua oară în acest sezon, după International Auckland – de 93.830 USD.

Galerie videoclipuri (6)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.