Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Ashleigh Barty a legat astăzi a două victorie de turneu consecutivă – după cea obţinută la Marele Şlem pe zgură – şi va deveni de mâine pentru prima dată lider al clasamentului WTA.

Ea a câştigat săptămâna aceasta un titlu pe iarbă, turneul WTA Premier “Nature Valley Classic”, care s-a disputat la Birmingham.

În finala disputată astăzi:

Ashleigh Barty (2 WTA) [2] – Julia Görges (Germania, 19) [8] 6-3, 7-5 în 1h28′

Şi în precedentele 4 victorii de la Birmingham – la Barbora Strycova (51), în semifinale; Venus Williams (55), sferturi; Jennifer Brady (66), optimi: Donna Vekic (22), tur 1 – Ashleigh câştigase în două seturi.

Datorită celor 415 nete acumulate – 470, acum, minus 55 pentru optimi la ediţia trecută – Ashleigh Barty va ajunge mâine la 6.540 de puncte în clasamentul WTA şi va deveni al 27 lider al ierarhiei, înfiinţată pe 3 noiembrie 1975.

Naomi Osaka,  lider WTA până mâine, cap de serie 1 la acest turneu, a fost eliminată în optimi – de către Yulia Putintseva (43), la prima victorie în faţa unui lider WTA – la fel ca la ediţia trecută şi va rămâne cu acelaşi număr de puncte ca la începutul săptămânii: 6.377.

Ashleigh Barty a câştigat astăzi al 3-lea titlu al sezonului, primul de categoria Premier, al doilea pe iarbă şi al 6-lea al carierei: 

Premiul financiar al australiencei este de 176.215 USD, iar al finalistei, Julia Görges – care a jucat pentru a 16-a oară în ultimul act (palmares 7-9) şi pentru a doua oară în acest sezon, după International Auckland – de 93.830 USD.

Galerie videoclipuri (6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.