Organizatorii turneului WTA 1000 (fost Premier Mandatory, 1000 de puncte pentru campioană) “BNP Paribas Open”, care se va disputa la Indian Wells, California pe hard outdoor în perioada 6-17 octombrie au anunţat [tweet-ul, mai jos] că liderul ierarhiei Ashleigh Barty – luni a bifat a 95-a săptămână pe locul 1, în două serii, prima dată pe 24 iunie 2019 – s-a retras de la turneu .

Antrenorul jucătoarei, Craig Tyzzer, vorbise despre starea ei de epuizare, dar rezervele lui erau legate mai mult de Turneul Final WTA de la Gudalajara (8-14 noiembrie), lăsând să se întrevadă o posibilitate pentru Indian Wells.
Dar cum Ash se reface în Australia, şansele erau evident mici, ca ea să-şi reînceapă atât de repede periplul. 

Oricum, Indian Wells nu este un turneu care să-i fie pe plac: a participat doar de două ori: în 2019 a câştigat două partide, înainte de a pierde la Elina Svitolina în optimi, iar în 2018 a pierdut în primul meci, la Maria Sakkari.

Săptămâna trecută fusese anunţată [tweet-ul mai jos] şi absenţa campioanei din 2018 – clasată atunci înaintea turneului pe locul 44 WTA, Naomi Osaka (7).
Nici aici nu este vorba de vreo surpriză, pentru că fostul lider al ierarhiei – timp de 25 săptămâni în două serii, prima dată pe 28 ianuarie 2019 – anunţase, după ce ieşea la US Open în turul 3, eliminată de viitoarea finalistă, că va lua o pauză de la turnee, pentru o perioadă nedeterminată, din cauza epuizării psihice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.