După patru victorii obţinute la turneul WTA 1000 (mandatory) “BNP Paribas Open”, care se dispută la Indian Wells, Sorana Cîrstea a pierdut-o pe cea din sferturile de finală.
Partida poate fi privită din perspectiva jucătoarei noastre, atât prin prisma “jumătăţii goale a paharului”, care conţine scorul şi evoluţia acestuia în partea de mijloc a meciului – doar 5 jocuri câştigate -, cât şi prin cea a “jumătăţii pline”, cu o confirmare a nivelului de joc în creştere, două break-uri, destule puncte câştigate spectaculos.
Desigur, ea nu a reuşit să respecte în permanenţă planul de joc, a pierdut iniţiativa în ambele seturi, pentru că nu a reuşit să lovească acea minge în plus care le trebuie adversarelor la fiecare punct pe care îl joacă împotriva Igăi Swiatek, dar aceasta a avut şi astăzi o exprimare cu mult peste media circuitului, cu aceeaşi deplasare formidabilă pe teren şi cu un rever care nu a admis replica.

Imagini din timpul partidei şi de la încălzire
Credit Foto: Jimmie 48 Tennis Photography & @bnpparibasopen

Încurajată de galeria românilor [foto 5 în galeria de mai jos], dar şi de antrenorul Thomas Johansson, chiar şi în momentele în care era dominată, Sorana a luptat până la capăt şi a profitat din plin de ocazia pe care şi-a oferit-o, aceea de a întâlni liderul ierarhiei WTA într-o fază avansată a unui turneu de asemenea nivel.

Embed from Getty Images

Iga Swiatek (1 WTA) [1] Sorana Cîrstea (83) 6-2, 6-3

Partida a durat 1h22′.
Sorana a început timorată partida, două puncte câştigate în primele două game-uri, dar apoi a intrat în joc şi astfel a reuşit să egaleze la 2. Următoarele 8 game-uri au mers către adversară, doar două decizându-se la avantaje, dar spre sfârşit românca a jucat din nou mult mai bine – “much better”, ca să-l cităm pe antrenorul ei – şi a câştigat 3 din ultimele 5 game-uri ale meciului.
Ea a câştigat 43 din punctele disputate – 24 la serviciu şi 19 la retur – iar Iga, 60 (33/27) [rezumatul video al partidei, mai jos].

Credit Foto: @wta

Pentru Iga Swiatek aceasta va fi a doua prezenţă consecutivă în semifinalele unui turneu WTA 1000, după cel de la Dubai, iar în ce priveşte subcategoria WTA mandatory (1000 de puncte pentru campioană), a 3-a prezenţă în penultima fază, după cele de anul trecut  de la Indian Wells şi Miami – la ambele, campioană.
Aşadar, jucătoarea poloneză este în cursul unei
serii de 10 victorii la Indian Wells şi 16 la Sunshine Double.

Adversară în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului [cea de pe jumătatea inferioară] îi va fi Elena Rybakina (10) [10], care a trecut în sferturi de Karolina Muchova (76 WTA) [SR: 22] 7-6(4), 2-6, 6-4 în 2h45′, după ce jucătoarea care reprezintă Kazahstan a salvat în manşa întâi o minge de set la 4-5 aflată la retur, a ratat una la 6-5, înainte de a o converti pe a doua. În decisiv s-a desprins graţie break-ului din game-ul al 3-lea, iar jucătoarea din Cehia nu a avut nicio şansă de a câştiga la retur [rezumatul video, mai jos].

Pentru Elena Rybakina (clasată pe cel mai bun loc al carierei, 23 de ani împliniţi pe 17 iunie) aceasta va fi prima semifinală a carierei la un turneu WTA 1000, dar ea are în palmares două prezenţe în penultima fază la cele de Grand Slam, pentru titlul de la Wimbledon 2022 şi finala de la Australian Open 2023.
Rybakina îşi menţine deocamdată locul 10 în clasamentul live, calificarea în finală i-ar asigura un progres până pe 8, iar câştigarea titlului, pe 7.

Palmaresul direct între Swiatek şi Rybakina este egal 1-1 [ambele pe hard, 0-1 outdoor – Credit Info: itftennis.com]:

@ Indian Wells
8 - 19 mar 2023
"BNP Paribas Open"
WTA 1000 - hard, aer liber
$ 8.800.000

@ Indian Wells
8 - 19 mar 2023
"BNP Paribas Open"
ATP Masters 1000 - hard, aer liber
$ 8.800.000 / $ 10.143.750

Galerie videoclipuri (2). Rezumatele celor două sferturi de finală:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.