Imagini din timpul partidei
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Jennifer Brady a eliminat-o astăzi –  în optimile de finală ale Premier “Brisbane International” – pe Ashleigh Barty, liderul ierarhiei WTA:

Jennifer Brady (SUA, 53 WTA) [Q] – Ashleigh Barty (1) [1] 6-4, 7-6(4) în 1h31′

Partida a durat 1h31′.
A fost consemnat un singur break, cel reuşit de Jennifer în jocul 7 al primului set. Ea s-a desprins şi la începutul tie-break-ului: 3-0, avantaj pe care şi l-a păstrat până la sfârşit.
Ashleigh nu şi-a creat nicio oportunitate de a câştiga cu returul, mai mult, nu a prelungit până la avantaje niciunul dintre jocurile în care a primit.

În primul tur (R30), jucătoarea promovată din calificări eliminase altă câştigătoare de turnee majore, pe Maria Sharapova (147) [WC]: 3-6, 6-1, 7-6(3) după 2h14′, în timp ce liderul clasamentului WTA avusese BYE.

Jennifer Brady (24 de ani), care îşi atinsese la începutul acestei săptămâni cel mai bun loc al carierei, a obţinut prima victorie în faţa australiencei – în a 3-a  partidă pe care au disputat-o – şi prima în faţa unei jucătoare din top 10 WTA.

Brady îşi va îmbunătăţi cu certitudine clasamentul maxim, în timp ce Barty va pierde 304 puncte WTA în linia de clasament, căci în a doua săptămână din 2019 juca finala WTA Premier Sydney.

Jennifer o va întâlni în sferturile de finală pe învingătoarea din partida Liudmila Samsonova (Rusia, 129) [Q] – Petra Kvitova (Cehia, 7) [5], care se joacă acum.

Ashleigh Barty este al 3-lea cap de serie eliminat pe tablou, după Elina Svitolina [4] şi Johanna Konta [7].

În altă partidă care s-a încheiat până la această oră, cealaltă jucătoare care a avut BYE în primul tur, deţinătoarea titlului, a câştigat în optimile de finală:

Karolina Plíšková (Cehia, 2) [2] – Ajla Tomljanovic (Australia, 54) 6-4, 6-7(5), 6-1 în 2h1′

Galerie videoclipuri (2)
Mingile de meci ale celor două partide

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.