Imagini din timpul partidei de astăzi
Credit Foto: “BRD Bucharest Open” & @RamonaToderas
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Patricia Ţig a obţinut astăzi în optimile de finală ale WTA International “BRD Bucharest Open” cea mai importantă victorie a carierei, în faţa unei jucătoare clasate pe locul 11 WTA, deţinătoarea titlului şi finalistă în 2016, Anastasija Sevastova. Letona avea până astăzi un palmares 12-2 în cele 4 participări la acest turneu.

Cea mai preţioasă victorie a Patriciei până astăzi era cea în faţa Kristinei Mladenovic (18) în primul tur (R64) al Premier Mandatory Miami 2017. La Premier Mandatory Madrid 2016, ea eliminase două jucătoare din top 30: Sloane Stephens (21) şi Madison Keys (25).

Patricia Ţig – câteva date despre revenirea în circuit. Astăzi joacă din nou pe un tablou principal

Patricia şi-a adăugat a doua victorie pe tabloul principal al Bucureşti 2019 – cărora li se adaugă cele 3 din calificări – în partida:

Patricia Ţig (-) [Q] –  Anastasija Sevastova (Letonia, 11) [1] 6-2, 7-5

Partida a durat 1h43′.
2-0 la break-uri pentru jucătoarea noastră în primul set şi o manşă a doua mai animată, în care s-a câştigat cu serviciul, excepţie făcând schimbul de break-uri din jocurile 6 şi 7. La 5-4 când primea, după cea de-a 4-a egalitate, Patricia a alunecat şi a căzut. A primit îngrijiri medicale la încheietura mâinii stângi, a revenit, Sevastova a egalat, dar românca a reuşit break-ul pentru calificarea în sferturile de finală în ultimul ghem al meciului.

Datorită celor 60 de puncte acumulate – cărora li se adaugă cele 18 obţinute în calificări, Patricia are asigurată revenirea în clasamentul WTA în jurul poziţiei 430.

Premiul financiar obţinut este de 5.900 USD şi următoarea ei adversară va fi Kristýna Plíšková (Cehia, 92, clasament maxim: 35 WTA / iulie 2017, 27 de ani) [8], pe care n-a mai întâlnit-o până acum.

Galerie videoclipuri (3)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.