Sorana Cîrstea a pierdut a treia partidă pe care a jucat-o la WTA International “Hungarian Ladies Open”, care se dispută la Budapesta.

În partida din sferturile de finală:

Anastasia Potapova (Rusia, 87 WTA) – Sorana Cîrstea (108)  6-4, 6-7(5), 7-5

Partida a durat 2h50′.
Potapova a făcut break în primul joc al partidei, Sorana a egalat în al 4-lea, dar imediat rusoaica a câştigat din nou cu returul, iar Cîrstea nu a mai reuşit să egaleze, chiar dacă şi-a creat două şanse, în jocul 8.
Românca a început mai bine setul 2, s-a distanţat la 4-1 – un break înainte – apoi, după un schimb de break-uri a servit pentru set la 5-3, a fost egalată, a mai servit o dată pentru set la 6-5, din nou fără succes, dar a câştigat tie-break-ul pe care l-a jucat foarte bine.
În decisiv, a fost rândul ei să revină de la 1-4, un break în urmă şi a dus setul în prelungiri, unde deşi a dat tot ce a putut, rusoaica a prevalat şi datorită unei condiţii fizice superioare.

Sorana rămâne cu acumulările cuvenite calificării în sferturi, care-i permit reîntoarcerea în top 100 WTA iar noi, cu sentimente de mirare când vedem nivelul unei jucătoare de 17 ani şi performanţele ei – are deja două finale WTA la activ –  şi de întristare, atunci când comparăm rezultatele noului val de jucătoare din străinătate cu cele ale româncelor – de aceeaşi vârstă şi mai mari – nu că ar avea ele neapărat vreo vină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.