Irina Begu a fost la un moment dat foarte departe şi apoi foarte aproape de cea mai importantă victorie a carierei – în funcţie de locul adversarei învinse – joi, în optimile de finală ale WTA 500 “Credit One Charleston Open“.
Jucătoarea noastră a oferit ca în alte numeroase ocazii porţia de dramatism, urmarea unei noi reveniri spectaculoase, cea de ieri stând însă la loc de cinste în lunga listă.
Aceasta nu a fost însă încununată de succes şi astfel adversara ei a fost cea care a cules laudele, iar Irina şi fanii ei au rămas cu regretele, pentru că dacă ar fi pierdut în două seturi în faţa numărului 3 WTA, prea multe nu ar fi fost de spus.
Aşa, frustrarea a fost mare, dar căderea de la final poate fi înţeleasă şi prin prisma consumului uriaş de energie din timpul revenirii care a precedat-o, atunci când a jucat la cel mai înalt nivel de care este capabilă: o defensivă excepţională presărată cu contraatacuri sclipitoare, gestica adversarei fiind relevantă în sensul neputinţei de a mai reuşi ceva.

De altfel, după meci Jessica avea să descrie cel mai bine acea perioadă:

Încercam să număr game-urile pierdute: 8, 9, 10. Oare când voi mai câştiga unul?

 

Dar ultima revenire a fost a ei, jucătoarea noastră oferind o replică din ce în ce mai timidă, fiind şi din ce în ce mai iritată. Oboseala şi frustrarea au provocat şi o lipsă de luciditate, în sensul că a jucat totul pe o carte, cea a atacurilor nepregătite, care acum dădeau sistematic greş.

Astfel, Jessica a fost cea care a dat interviul de la sfârşitul partidei, în care a spus că a fost o dură şi a demonstrat că nu cedează, chiar dacă adversara a jucat la un moment dat un tenis excelent:

 

Partea bună este aceea că Irina este complet refăcută după accidentare, cu puterea de luptă intactă şi. în aceste condiţii, sezonul pe zgură pare unul promiţător, după ce va fi depăşit şocul psihic cauzat de înfrângerea de ieri: 

Embed from Getty Images

Jessica Pegula (3 WTA) [1]Irina Begu (37) [15] 7-5, 4-6, 6-4 în 2h30′

Un meci început de jucătoarea din SUA cu un break la zero, pe care Irina l-a recuperat în al 8-lea game. În următorul a salvat 3 mingi de break, pentru 5-4. De acolo a început seria Jessicăi de 7 game-uri câştigate la rând până la 4-0 în setul al doilea.
Irina a replicat însă cu o formidabilă serie de 10 game-uri, până la 4-0 în decisiv.
Montagne russe-ul mai avea însă o buclă formată din 6 game-uri pentru jucătoarea din SUA, care a inclus şi ultimele 10 puncte ale meciului în contul ei [rezumatul video, la sfârşitul articolului].
Irina a câştigat 89 din punctele disputate – 48 la serviciu şi 41 la retur, iar Jessica 102 (58 / 44).
Palmaresul direct a devenit egal: 2-2.

Jessica Pegula s-a calificat astfel pentru prima dată în sferturile de finală ale turneului de la Charleston.
Doar o singură partidă din optimi a mai oferit suspans, cea în care deţinătoarea titlului, Belinda Bencic (11) [4] a revenit de la 0-1 la seturi şi în al doilea s-a desprins de-abia în ultimul game, în faţa unei adversare născute la Mount Pleasant, o suburbie a Charlestonului: 4-6, 7-5, 6-2 cu Shelby Rogers (44) [rezumatul video, la sfârşitul articolului].

Alte doua foste campioane – cea din 2019Madison Keys (22) [9], care a câştigat în trei seturi (celelalte 5 au fost decise în două) şi cea din 2017Daria Kasatkina (8) [3] – s-au calificat în sferturi şi se vor întâlni în această fază.

Singura partidă în care o jucătoare necotată a eliminat un cap de serie, a fost cea în care Anna Kalinskaya (70) s-a calificat pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu WTA 500 pe zgură: 6-4, 7-6(5) cu Victoria Azarenka (18) [6], după ce jucătoarea născută la Moscova a salvat în manşa a doua, o minge de set la 5-6, aflată la serviciu.

Tabloul sferturilor de finală în imagini.

Acestea se vor disputa vineri:

Ordinea de joc – 07.04 – WTA Charleston 2023

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
@ Charleston
3 - 9 apr 2023
"Credit One Charleston Open"
WTA 500 - zgură, aer liber
$ 780.637

@ Bogota
3 - 9 apr 2023
"Copa Colsanitas"
WTA 250 - zgură, aer liber
$ 259.303

Galerie videoclipuri (3). Rezumatele partidelor câştigate de Pegula, Bencic şi Jabeur:LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.