Actualizare

Mihaela a postat astăzi pe Instagram, mesajul alăturat:

A juca tenis este ca şi cum ai juca ruletă rusească. Dar dau ce am mai bun la fiecare meci. Doar că nu se termină mereu aşa cum vreau eu. Astăzi a fost o zi în care am învăţat nişte lecţii, mâine voi avea de făcut faţă altei provocări.
Vă mulţumesc pentru sprijin.

 


Ne dorim cu toţii ca lecţiile învăţate să-i folosească jucătoarei noastre pe viitor şi să reînnoade şirul succeselor şi nici nu suntem de acord ca jucătorii să fie puşi la stâlpul infamiei, indiferent de cât de slabe sunt rezultatele lor (a se vedea aici şi cazul Marius Copil).

Doar o mică rezervă legată de comparaţia cu ruleta rusească. Tocmai asta a fost principala hibă a jocului ei, după revenirea în circuit şi mai ales ieri: pripeala cu care a abordat fiecare punct, lipsa construcţiei şi atacurile nepregătite, soldate cu erori. Cu alte cuvinte, o ruletă rusească, în care majoritatea camerelor revolverului aveau glonţ.
Poate avem de-a face cu o exprimare neclară a Mihaelei, sub imperiul emoţiei sau poate este vorba despre o strategie de joc ce poate fi îmbunătăţită. 

Articolul iniţial

Ambele jucătoare din România care au evoluat ieri, în primul tur (R32) al turneului WTA 250 “Copa Colsanitas”, care se dispută pe zgură, la Bogota, au pierdut:

Cel mai neplăcut rezultat, atât prin prisma adversarei în faţa căreia a pierdut cât şi a jocului prestat, a fost cel al Mihaelei Buzărnescu.
Ea a fost învinsă de o adversară, care la 23 de ani, a câştigat ieri prima partidă pe un tablou principal din circuitul WTA. Tan confirmă astfel începutul foarte bun de sezon, căci în luna ianuarie câştiga cel mai important titlu al carierei în circuitul ITF,  W60 Andrezieux-Boutheon, după o finală cu Jaqueline Cristian.

Miki, în timpul partidei de ieri
Credit Foto: @copacolsanitas

Surprize mai apar în tenis, nu e vreun capăt de ţară, dar jocul Mihaelei a fost unul dezamăgitor. Serviciul nu a ajutat-o deloc – doar 26 din 57 (45.6%) de puncte jucate cu primul, 9 din 31 de puncte câştigate cu al doilea (29%), 10 duble greşeli, niciun as. Dar nici la raliuri nu a stat deloc bine. Loviturile încărcate prea mult se duceau obsedant în out, iar soluţiile alese de ea, se dovedeau a fi mereu nepotrivite.

Astfel, criza de formă a Mihaelei se prelungeşte, ea necâştigând în acest sezon decât un singur meci pe tablourile principale ale celor 7 turnee pe care le-a disputat – la WTA 250 Guadalajara – dar în faţa unei adversare, Coco Vandeweghe (228) care nu mai jucase de exact un an.  Acestora li se adaugă alte 5 în calificări: la Australian Open (două), WTA 250 “Phillip Island Trophy” Melbourne (una) şi WTA Miami (două).

Greu de înţeles criza ei de formă, mai ales că pe reţelele de socializare afişează optimism şi determinare, postează fotografii şi videoclipuri de la pregătire.
Ieri, a jucat tenisul ei de pe vremuri, doar în primul joc al meciului – câştigat la primire – şi în cele trei jocuri din setului doi, când a revenit de la 0-2, la 3-2 – iar părerea noastră de rău a fost cu atât mai mare, atunci când s-a întors la jocul confuz, presărat cu erori. 

Harmony Tan (Franţa, 190 WTA) [Q]Mihaela Buzărnescu (136) 6-3, 6-3 în 1h42′

Irina Bara a făcut o partidă mult mai bună, în faţa unei jucătoare experimentate, în cazul ei, serviciul a fost cel care, probabil, a privat-o de victorie. E adevărat că şi adversara ei a servit rău – 15 duble greşeli – dar jucătoarea noastră a făcut-o în momente importante, a 11-a dublă greşeală a comis-o la minge de meci.
Cifrele de mai sus s-au reflectat şi în numărul halucinant al break-urilor, 19: câte 5 în primele două seturi şi 9 în decisiv, olandeza desprinzându-se datorită unicului joc din manşă câştigat la serviciu, al 7-lea:

Arantxa Rus (Olanda, 83) [3]Irina Bara (132) 6-4, 5-7, 6-4 în 2h34′

De la Roland Garros 2020, unde ne dăduse importante speranţe pentru viitor – după ce câştiga cinci meciuri, două dintre ele pe tabloul principalIrina nu a mai câştigat decât o singură partidă, anul trecut, în calificările WTA 250 Linz, în faţa unei jucătoare clasate pe locul 243. Apoi a pierdut următoarele 6 meciuri, inclusiv cel de ieri.

Atât Mihaela, cât şi Irina au fost selecţionate în lotul echipei României pentru întâlnirea din Billie Jean King Cup, cu Italia.

*

Astăzi (miercuri), în ultimul meci – al 4-lea de pe terenul central, o estimare a orei de start ar fi 22.30 – este programată partida din sferturile de finală ale probei de dublu:

Mihaela Buzărnescu (138 WTA la dublu) / Anna-Lena Friedsam (Germania, 44) [3]Yana Sizikova (Rusia, 100) / Yafan Wang (China, 79)

Ordinea de joc – 07.04 – WTA Bogota 2021

Tablourile Turneelor în Desfășurare
@ Stuttgart
19 apr - 25 apr 2021
"Porsche Tennis Grand Prix"
WTA 500 - zgură, aer liber
565.530 USD / 565.530 USD

@ Istanbul
19 apr - 25 apr 2021
"TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul"
WTA 250 - zgură, aer liber
235.238 USD / 235.238 USD

@ Barcelona
19 apr - 25 apr 2021
"Barcelona Open Banc Sabadell"
ATP 500 - zgură, aer liber
1.565.480 € / 1.702.800 €

@ Belgrad
19 apr - 25 apr 2021
"Serbia Open"
ATP 250 - zgură, aer liber
650.000 € / 711.800 €

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.