Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini – festivitatea de premiere la simplu
Embed from Getty Images

Barbora Strycova şi Su-Wei Hsieh, campioane la dublu

Născută pe 10 martie 1997, la Wollerau, Elveţia, părinţii fiind emigranţi din fosta Cehoslovacie, Belinda Bencic a devenit numărul 1 al junioarelor în 2013.

A trecut repede la senioare şi în 2014 intra pentru prima dată în top 100 WTA – pe 7 aprilie, apoi în top 50 – pe 8 septembrie şi juca prima finală, în octombrie – International Tianjin.

2015 a fost anul deplinei afirmări: a mai pierdut o finală,  International Rosmalen, dar imediat – tot în luna iunie – a câştigat primul titlu: Premier Eastbourne, urmat în octombrie de cea mai importantă victorie de turneu, până astăzi, WTA Premier 5 Toronto şi de încă o finală la Premier Tokyo (septembrie). 

Pe 15 februarie 2016 intra în top 10 WTA, urmare a finalei de la Premier St. Petersburg, iar săptămâna următoare îşi atingea maximul carierei: 7 WTA. A rămas în top 10 până pe 20 iunie.

Dar de aici a început declinul, cauzat de o serie lungă de accidentări, astfel că pe 13 februarie 2017 părăsea top 100 WTA.

Cinci luni nu a jucat deloc, între aprilie şi septembrie – a trecut printr-o operaţie la încheietura mâinii stângi, cea pe care o sărută mereu după victorii – dar apoi a revenit în circuitul ITF, 125k şi WTA, cu rezultate foarte bune, astfel că la sfârşitul anului revenea printre primele jucătoare ale lumii.

În 2018 şi-a continuat revenirea – inclusiv cu o finală la International Luxemburg, pentru ca astăzi să cucerească al doilea titlu Premier 5 al carierei, la 3 ani şi jumătate de la primul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.