Venită la WTA 1000 „Dubai Duty Free Championships” fără nicio victorie pe un tablou principal din circuitul WTA de aproape cinci luni (din sferturile WTA 250 Parma, la sfârşitul lunii septembrie), Ana Bogdan a câştigat aici patru partide (două în calificări şi două pe tabloul principal) – fără set pierdut (!) – înainte de a fi învinsă în optimile de finală de ocupanta locului 3 WTA.
Ana a început extraordinar partida, dar concentrarea i-a slăbit după acest efort. A găsit însă forţa pentru a-şi crea câteva oportunităţi de a reveni pe tabelă în finalul setului. În al doilea a reuşit, tot pe final, break-urile, dar acum nu a mai performat la serviciu.
În plan tactic a încercat – de multe ori cu succes, bazâ
ndu-se pe câteva realizări tehnice deosebite – să-i perturbe ritmul adversarei, pentru a prelua ea iniţiativa. Nu a reuşit să o facă însă prea des şi astfel jucătoarea din SUA şi-a impus punctul de vedere:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Jessica Pegula (3 WTA) [3] Ana Bogdan (75) [Q] 6-4, 6-3

Partida a durat 1h36′.
Ana a câştigat primele 3 game-uri ale partidei – cel din mijloc a fost un break la zero – pierzând doar două puncte şi câştigând 10 la rând.
Dar de acolo, jucătoarea americană şi-a revenit şi a venit rândul ei să completeze o serie, de 4 game-uri, cu doar trei puncte pierdute (unul din break-uri, la zero).
În sfârşit, începând cu al 8-lea game, jocul s-a echilibrat, doar că Ana a ratat la 3-4, două mingi de re-break, de la 40-15 şi la 4-5, alte 3, primele două, tot de la 40-15, câştigând doar încă un game de serviciu.
La 1-2 în setul al doilea, după ce şi-a pierdut serviciul, jucătoarea noastră a chemat fizioterapeuta, din cauza unei dureri pe care a resimiţit-o la coapsa stângă şi a fost bandajată. De acolo, următoarele 4 game-uri s-au câştigat la retur – 6 din cele 9 game-uri ale setului s-au câştigat aşa – astfel că românca nu a mai putut să recupereze deficitul de un break.
Ana a convertit 3 din cele 10 oportunităţi de break pe care le-a avut, iar Jessica, 6 /11. Scorul la puncte a fost 67-53 pentru învingătoare.
Palmaresul direct a devenit 3-0.

Ana rămâne după acest turneu cu acumulările pe care i le contabilizam ieri, cu prima prezenţă în această fază la un turneu WTA 1000 şi cu speranţa revenirii, pentru o perioadă mai îndelungată, la forma sportivă din perioada iulie – septembrie 2022.

Ordinea de joc – 22.02 – WTA Dubai 2023

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
@ Monterrey
27 feb - 5 mar 2023
"Abierto GNP Seguros"
WTA 250 - hard, aer liber
$ 259.303

@ Austin
27 feb - 5 mar 2023
"ATX Open"
WTA 250 - hard, aer liber
$ 259.303

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.