După cum aflasem deja, finala turneului WTA 500 “Grampians Trophy” fusese anulată încă de ieri, iar semifinalele disputate astăzi au avut ca miză doar punctele, premiile financiare şi palmaresul finalelor.

Finalistele “Grampians Trophy”

Marea performeră la acest turneu este Ann Li (SUA, 99 WTA), care cu primele 4 victorii în circuitul WTA, s-a calificat în prima finală a carierei – şi încă la nivel WTA 500 – şi va progresa mâine pe locul 69 WTA.
În semifinale, ea a eliminat primul cap de serie la acest turneu – pe Belinda Bencic [2] i-o scosese din cale Sorana – 7-6(5), 6-7(5), [10-6] cu Jennifer Brady (24) [7], după o partidă încrâncenată.

În cealaltă semifinală a câştigat Anett Kontaveit (23) [6], după ce jucătoarea din Estonia – a doua din această ţară care s-a calificat în finale, săptămâna aceasta, la “Melbourne Summer Series” – a salvat două mingi de meci în super tie-break-ul partidei cu Maria Sakkari (22 WTA) [5], când a revenit de la 7-9: 2-6, 6-3, [11-9] în 1h16′ [videoclip cu momentele importante, mai jos].

Aceasta este a 7-a finală a carierei pentru Anett (clasament maxim: 14 WTA / aprilie 2019, 24 de ani), a doua pe hard şi a doua la acest nivel, restul fiind de categoria International (WTA 250). A câştigat un singur titlu, International ‘s-Hertogenbosch 2017.

Punctele şi premiile financiare:

Tablourile turneelor de Grand Slam şi WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.