WTA Indian Wells 2019: Bianca Andreescu a câştigat primul titlu al carierei, la un turneu Premier Mandatory!

0
10
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 17: Bianca Andreescu of Canada reacts to defeating Angelique Kerber of Germany during their women's singles final match at the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 17, 2019 in Indian Wells, California. (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images)

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Bianca Andreescu a câştigat a 7-a partidă la WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open”  şi a devenit astfel – la 18 ani şi 274 de zile – cea mai tânără câştigătoare a unui turneu Premier Mandatory de la înfiinţarea categoriei în 2009 şi a 4-a cea mai tânără câştigătoare a turneului de la Indian Wells, după Serena Williams – 1999 – 17 ani şi 169 zile, Martina Hingis – 1998 – 17 ani şi 166 zile şi Monica Seles – 1992 – 18 ani şi 90 de zile.

Bianca a câştigat primul titlu al carierei direct la cea mai valoroasă categorie a circuitului WTA, Premier Mandatory, iar cele 1000 de puncte dobândite o vor propulsa pe locul 24 în clasamentul WTA, începând de mâine. Ea va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare 1.354.010 USD.

Finala turneului  s-a încheiat cu rezultatul:

Bianca Andreescu (Canada, 60 WTA) [WC] – Angelique Kerber (Germania, 8 WTA) [8] 6-4, 3-6, 6-4

Partida a durat 2h18′.
Bianca a fructificat a 4-a minge de break din primul joc al partidei, singurul din set care a avut nevoie de avantaje. Ea şi l-a apărat fără probleme până la final, Kerber necreându-şi nici o oportunitate de rebreak.
În setul doi, Bianca a ratat în jocul 3 două mingi de break, iar Kerber a reuşit break-ul în următorul game, la prima oportunitate pe care şi-a creat-o. Acesta i-a fost suficient până la finalul setului.
Şi în decisiv, Kerber a reuşit primul break, acum în jocul 5, scor la care Bianca, la limita epuizării şi în pragul panicii, a fost pusă din nou pe picioare de intervenţia providenţială a antrenorului Silvain Bruneau la OCC. Cu energia mentală refăcută şi fizicul a ascultat-o, astfel că a reuşit  o serie de 3 jocuri câştigătoare – două dintre ele break-uri – în care nu a pierdut decât 3 puncte. A servit pentru meci la 5-3, creându-şi 3 oportunităţi de a câştiga titlul: 2 la 40-15 şi încă una la avantaje. Kerber le-a salvat, dar n-a mai putut s-o salveze pe a 4-a din jocul următor, în care a servit, iar Bianca a cucerit titlul.

Galerie videoclipuri (4)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.