Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videoclipuri la sfârşitul ştirii

Bianca Andreescu a câştigat a 6-a partidă la ediţia actuală a  WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” şi s-a calificat astfel în finala turneului, cel mai important rezultat al carierei.
La începutul anului juca finala turneului WTA International Auckland.

Astăzi, în semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului, ea a obţinut a doua victorie a carierei – prima, în optimile turneului de la Auckland, la Wozniacki (3) – în faţa unei jucătoare din top 10 WTA:

Bianca Andreescu (Canada, 60 WTA) [WC] – Elina Svitolina (Ucraina, 6) [6] 6-3, 2-6, 6-4

Partida a durat 2h12′.
Svitolina a început în forţă: 3-0, cu două break-uri înainte, dar Bianca a revenit cu 6 jocuri câştigate la rând.
L-a câştigat şi pe al 7-lea – un break – în startul setului 2, dar a urmat o perioadă de reflux, ucraineanca reuşind astfel să egaleze scorul la seturi.
Bianca a început cu break şi decisivul, a fost egalată la 3, dar a mai câştigat încă o dată cu returul în jocul 7, avantaj pe care şi l-a apărat până la sfârşitul partidei.
Dar prin ce peripeţii a trebuit să treacă tânăra canadiancă pentru a reuşi aceasta. În jocul 8, Svitolina a avut 40-0 şi 3 şanse de re-break. Bianca a câştigat 5 puncte la rând pentru a-şi face astfel serviciul. La 5-3, ea a avut prima minge de meci pe serviciul adversarei. A ratat-o şi a servit pentru finală, reuşind să-şi fructifice avantajul, după încă două mingi de meci ratate, dar şi după ce anihilase trei oportunităţi de a egala la 5 ale Svitolinei.

Bianca este sigură acum – datorită celor 650 de puncte acumulate – de locul 33 WTA, şi-a asigurat deocamdată un premiu financiar în valoare de 686.000 USD şi aşteaptă rezultatul semifinalei de pe jumătatea superioară a tabloului – Belinda Bencic (Elveţia, 23) [23]Angelique Kerber (Germania, 8) [8] – pentru a-şi afla adversara din finală.

Tot în ce priveşte clasamentul, după eliminarea Svitolinei, Simona îşi păstrează locul 3, pe care nu i-l mai ameninţă decât Angelique Kerber, în cazul în care câştigă turneul.

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.