Sorana Cîrstea, Niculescu / Panova şi Kostyuk / Ruse joacă marţi în primul tur. Simona Halep, despre Patrick Mouratoglou. Un singur cap de serie eliminat la Roma. Un nou turneu WTA 1000, introdus în calendar

ARTICOL ACTUALIZAT

Gabriela Ruse (57 WTA) a intrat pe tabloul principal  al WTA 1000 Roma 2022 în calitate de lucky loser şi o va întâlni în primul tur (R56) – pentru prima dată în carieră – pe Shelby Rogers (48).
Partida este a 3-a de pe terenul 1 (după Martincova – Anisimova şi Cerundolo – Isner). 

ARTICOLUL INIŢIAL

Vorbeam ieri despre turneele WTA 1000 – mandatory şi non-mandatory – şi despre cele două din China – Beijing şi Wuhan – care au fost radiate din calendar, astfel categoria numărând acum doar 7 turnee.

Ieri a fost anunţată introducerea unui al 8-lea, la Guadalajara, gazda ediţiei 2021 a Turneului Final WTA “WTA Finals”, care a avut parte de un mare număr de spectatori şi de o ambianţă fantastică, spre deosebire de turneele din China, unde doar premiile financiare mari erau atractive.
WTA 1000 Guadalajara se va disputa în luna octombrie, datele exacte şi restul detaliilor vor fi anunţate pe 16 mai, după întâlnirea lui Steve Simon cu organizatorii [Foto: arena de la Guadalajara, credit foto: @WTA].

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography & @WTA

Revenind la WTA 1000 Roma 2022, Simona Halep (21 WTA), care s-a calificat luni în turul al doilea (R32), după o victorie în două seturi cu Alizé Cornet (39) [rezumatul partidei, mai jos] a vorbit la conferinţa de presă, despre noul ei antrenor, Patrick Mouratoglou şi despre contrastele dintre firile lor:

Am avut 100% încredere în el, încă din prima clipă. Accept ce îmi spune, căci ştiu că este spre binele meu, iar nivelul încrederii mele era foarte scăzut atunci când am început colaborarea. Aşa că execut cu mare uşurinţă sarcinile pe care mi le dă.
Are multă energie şi este foarte deschis cu toată lumea. Şi asta trebuie să învăţ de la el, eu fiind o fire introvertită.
Şi, în plus, e bine că face mai multe fotografii cu mine, decât fanii mei.

Astăzi (marţi) va intra în turneu a doua jucătoare din România prezentă pe tabloul principal.
În primul meci al sesiunii de seară, de pe arena principală, cel mai devreme la ora 20.00 va începe partida:

Sorana, câteva clipe de răgaz şi Ons, la antrenament

Sorana Cîrstea (26) – Ons Jabeur (7) [9], palmares direct 2-0 [ambele pe hard]:

Credit Info: itftennis.com

Ons Jabeur (clasată pe cel mai bun loc al carierei, ocupat prima dată în noiembrie 2021, 27 de ani) vine la meci cu un palmares victorii – înfrângeri în 2022: 20-7, ultimele 6 pentru titlul de la WTA 1000 Madrid, cucerit săptămâna trecută.
Anul acesta nu a obţinut nicio victorie în faţa unei jucătoare din top 10 WTA, cea mai bine clasată jucătoare învinsă a fost Belinda Bencic (13) în optimile de la Madrid, iar cele mai slab clasate în faţa cărora a pierdut, Daria Saville (409) în primul meci la WTA 1000 Indian Wells şi Simona Halep (23) în sferturile WTA 500 Dubai.

Tot astăzi au fost programate – primele două meciuri de pe terenul 6 – şi cele două echipe de dublu cu jucătoare din România în componenţă, care vor juca în turul 1 (R28) [Gabi figurează în continuare pe tablou şi pe ordinea de joc, deşi a abandonat în proba de simplu]:

  • de la ora 12.00:

Monica Niculescu (42 WTA la dublu) / Alexandra Panova (Rusia, 72) – Eri Hozumi (48) / Makoto Ninomiya (39) (ambele Japonia)

  • după odihna cuvenită Martei, care jocă şi la simplu:

Marta Kostyuk (Ucraina, 79) / Gabriela Ruse (93) – Ulrike Eikkeri (Norvegia, 43) / Catherine Harrison (SUA, 85)

Altfel, luni a fost eliminat un singur cap de serie, în partida:

Leylah Fernandez (18 WTA) – Anastasia Pavlyuchenkova (20 WTA) [14]: 1-6, 6-2, 6-2 în 1h51′ [rezumatul partidei, mai jos] (Pavlyuchenkova a fost cap de serie, pentru că săptămâna trecută ocupa locul 15).

Şi două jucătoare s-au retras din turneu:

  • Naomi Osaka (38), din cauza unei accidentări la gleznă şi a fost înlocuită de Nuria Parrizas Dias (51) [LL]
  • Clara Tauson (44), din cauza unei accidentări la spate şi fost înlocuită de Madison Brengle (61) [LL]

Rezultatele complete, în tabloul PDF de mai jos

Ordinea de joc – 10.05 – WTA / ATP Roma 2022

Galerie videoclipuri (3)
Rezumatele partidelor Halep – Cornet, Fernandez – Pavlyuchenkova şi Gauff – KerberWTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
Hover deasupra butonului ”Tablouri”, Click pe tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Roma
9 mai - 15 mai 2022
"Internazionali BNL d'Italia"
WTA 1000 - zgură, aer liber
2.527.250 USD
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.