Raluca Olaru şi Anna-Lena Friedsam au câştigat şi a patra partidă pe care au disputat-o la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” şi s-au calificat astfel în cea mai importantă finală a carierei, afirmaţie valabilă pentru ambele jucătoare, la fel cum şi calificarea în semifinale fusese cea mai importantă la acest nivel sau mai sus.
Ele au jucat aici pentru prima dată împreună.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Anna-Lena Friedsam (Germania, 48) / Raluca Olaru (52) – Shuko Aoyama (24 WTA la dublu) / Ena Shibahara (26) (ambele Japonia) [7] 2-6, 6-3, [10-4]

Partida a durat 1h26′.
Raluca şi Anna-Lena au început partida cu un break, dar echipa japoneză a câştigat următoarele două jocuri în care a primit, apoi şi-a apărat avantajul până la sfârşitul setului.
Dar perechea româno-germană nu şi-a mai pierdut serviciul în setul doi, a reuşit două break-uri, iar în tie-break-ul de meci a dominat categoric, desprinzându-se de la 2 egal, la 7-2, avantaj pe care şi l-a majorat până la sfârşitul partidei.

Raluca Olaru (31 de ani, clasament maxim: 32 WTA / august 2017) va juca în a 20-a finală a carierei – palmares 9-10 – a doua din 2020, după cea pierdută la WTA International Praga, alături de Monica Niculescu – precedentele fiind de categoriile Premier – 1 şi International – 18.

Anna-Lena Friedsam (26 de ani, clasament maxim: 41 WTA / februarie 2020) s-a calificat în a 3-a finală a carierei – palmares 1-1 – precedentele două fiind de categoria Premier şi International.

Ele acumulează deocamdată  câte 585 de puncte WTA şi un premiu financiar comun în valoare de 40.000 €.

Adversare în finală le vor fi învingătoarele din partida Su-Wei Hsieh (Taipei, 1) / Barbora Strycova (Cehia, 2) [1] – Hayley Carter (SUA, 36) / Luisa Stefani (Brazilia, 39), care se va juca ceva mai târziu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.