Patricia Ţig a obţinut şi a 5-a victorie la WTA International “TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul” şi a câştigat astfel primul titlul al carierei în circuitul WTA.

Astăzi, în finala turneului:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: Tennis Championship Istanbul
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Patricia Ţig (88 WTA) – Eugenie Bouchard (Canada, 272) [Q] 2-6, 6-1, 7-6(4)

Partida a durat 2h29′.
Patricia şi-a pierdut serviciul în al doilea joc al partidei şi încă o dată în ultimul al primului set, fără să-şi creeze vreo oportunitate de a câştiga la primire.
În al doilea set, Patricia şi-a regăsit nivelul din precedentele partide disputate aici: l-a început cu un break, i-a mai adăugat unul în jocul 5 şi un al 3-lea în al 7-lea, când a convertit a 4-a minge de set.
Ea şi-a continuat seria de 4 jocuri câştigate la rând în setul 2, cu alte 3 în decisiv, dintre care un break. Apoi s-a distanţat la 4-1, dar câteva greşeli cauzate probabil de emoţii i-au permis lui Bouchard să se apropie la 4-3. A mai urmat un nou schimb de break-uri, după ce la 5-4 jucătoarea noastră a ratat 3 mingi de titlu, aflată la serviciu. Canadianca a reuşit să profite de moment şi să egaleze.
Patricia s-a adunat, a câştigat 7 puncte la rând, dar montagne russe-ul a continuat, căci ea a mai ratat alte 3 mingi de titlu la 6-5 şi 40-0, acum pe serviciul adversarei şi apoi a fost egalată.
În tie-break, jucătoarea noastră s-a desprins de la 2-2 la 5-2 şi apoi la 6-3. A ratat a 7-a minge de titlu, dar a convertit-o pe a 8-a!

Patricia acumulează 280 de puncte WTA aici, iar în clasamentul de luni îi vor fi adăugate şi cele 70 corespunzătoare turului 2 de la US Open – prima victorie pe un tabloul principal la un turneu major – , astfel că ea îşi va îmbunătăţi cel mai bun clasament al carierei – pentru a 4-a oară la acest turneu şi va ocupa locul 58 (estimare).

Premiul financiar cuvenit campioanei este de 25.000 USD.

Galerie videoclipuri (8)
Discursul campioanei, Răzvan & Sofia, mingea de titlu, cele de set şi
două puncte deosebite ale Patriciei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.