Patricia Ţig a câştigat a 4-a partidă – tot în două seturi – la WTA International “TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul” şi s-a calificat în finala turneului.

În semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Patricia Ţig (88 WTA) – Tereza Martincova (Cehia, 136) [Q] 6-3, 6-3

Partida a durat 1h49′.
Patricia a început cu un break, dar apoi Martincova a câştigat trei jocuri consecutive, dintre care două cu returul. De la 1-3 jucătoarea noastră a câştigat 7 jocuri la rând, care i-au asigurat primul set şi un avantaj de 2-0 în al doilea. De acolo, Patricia şi-a mărit avantajul până la 5-1. A avut un moment de scădere pe final, dar apoi a închis pe propriul serviciu.
O partidă afectată de iritări, acesta fiind şi motivul pentru care Patricia nu a repetat evoluţia entuziasmantă de ieri. De altfel, la sfârşitul partidei, cele două nici nu şi-au ciocnit rachetele.
Oricum ar fi fost, nivelul arătat astăzi de jucătoarea noastră i-a fost suficient pentru o nouă victorie categorică, presărată din nou cu multe lovituri foarte frumoase.

Pentru Patricia aceasta va fi a 3-a finală a carierei în circuitul WTA, după cele pierdute la WTA International Baku (august) 2015 (pe hard) şi WTA International Bucureşti 2019 (pe zgură).

Ea acumulează deocamdată 180 de puncte WTA, care o vor ajuta să-şi îmbunătăţească pentru a 3-a oară maximul de clasament în această săptămână, ea este acum pe locul 64 în clasamentul live (neoficial).
Premiul financiar cuvenit finalistelor este de 14.000 USD.

Adversară în finală îi va fi Eugenie Bouchard (Canada, 272, clasament maxim: 5 WTA / octombrie 2014, 26 de ani) [Q]. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până acum.

Vom reveni cu ora de disputare a finalei şi cu avancronica

Galerie videoclipuri (4)
Mingile de set, de meci şi alte două puncte superbe ale Patriciei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.