După ce şi-a luat în primire trofeul la simplu [ştire actualizată cu fotografii de la festivitatea de premiere şi videoclipuri], Aryna Sabalenka a revenit pe teren, pentru finala de dublu a turneului WTA Premier “J&T Banka Ostrava Open”, unde a devenit din nou campioană, acum alături de partenera ei tradiţională, Elise Mertens:

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Videoclip cu mingea de titlu, la sfârşitul ştirii

Elise Mertens (Belgia, 6 WTA la dublu) / Aryna Sabalenka (Belarus, 5) [1] – Gabriela Dabrowski (Canada, 10) / Luisa Stefani (Brazilia, 36) 6-1, 6-3 în 1h, după ce învingătoarele şi-au pierdut serviciul în primul joc al partidei, ca apoi să facă 3 break-uri în primul set, două în al doilea, fără să mai aibă de înfruntat nicio altă oportunitate de a câştiga la primire a adversarelor.

Acesta este al 4-lea titlu al echipei Mertens / Sabalenka, precedentele 3 fiind mai preţioase: US Open, WTA Premier Mandatory Indian Wells şi Miami, toate în 2019.
Separat, Aryna Sabalenka (22 de ani, clasament maxim la dublu: 2 WTA / octombrie 2019) nu are alte titluri cucerite, în timp de Elise Mertens (24 de ani, clasament maxim: 2 WTA / septembrie 2019) a mai câştigat 6.

Premiul financiar comun al campioanelor – care îşi păstrează locurile în clasament – este de 18.000 USD şi al finalistelor de 10.000 USD, Stefani va urca 4 locuri în ierarhia de mâine.

Aryna Sabalenka este prima jucătoare care devine campioană la simplu şi dublu la acelaşi turneu, de la Nao Hibino – WTA International Hiroshima 2019 – şi prima la un turneu Premier sau mai important, de la Serena Williams, la Wimbledon 2016.

Galerie videoclipuri (3)
Mingea de titlu. Discursurile campioanelor.
GIF cu săritura din fotografia de mai sus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.