Anastasia Potapova şi-a completat duminică palmaresul – la WTA 250 “Upper Austria Ladies Linz”, turneu disputat pe hard indoor – cu al doilea titlu din circuitul principal, primul  cel de la WTA 250 Istanbul 2022, pe zgură.
În alte 3 finale – tot de categoria 250: Moscova (zgură) şi Tashkent (hard) în 2018 şi Praga 2022 (hard) – a fost învinsă.

Săptămâna trecută a fost cap de serie 8, dar până în finală nu a întâlnit nicio altă jucătoare cotată [rezultatele în tabloul PDF de mai jos].

Şi totuşi finala jucată împotriva unei adversare mai bine clasate, a fost singura partidă pe care a câştigat-o în două seturi (în alte două nu numai că a jucat trei, dar a trebuit să revină de la 0-1 la seturi):

Credit Foto: @wta & @wtalinz

Anastasia Potapova (44 WTA) [8] – Petra Martic (34) [6] 6-3, 6-1 în 1h16′, după ce învingătoarea a câştigat 5 game-uri de retur, dar şi-a pierdut serviciul o dată în primul set – atunci când jucătoarea croată egalase la 2 [rezumatul video al finalei, mai jos].
Palmaresul direct a devenit acum 2-1 pentru jucătoarea născută la Saratov, prima victorie fusese obţinută la cel dintâi turneu pe care l-a caştigat – la Istanbul – dar acolo, în optimi.

Învinsa ei din ultimul meci, i-o scosese din cale pe Maria Sakkari (7) [1] în semifinale, pentru jucătoarea croată aceasta fiind a 8-a victorie a carierei în faţa unei adversare clasate în top 10 WTA [credit wikipedia.org]: 

Petra Martic are acum un palmares al finalelor 2-4 şi în clasamentul de astăzi a urcat pe locul 30.

În schimb, Anastasia (pe 30 martie va împlini 22 de ani) şi-a îmbunătăţit clasamentul maxim, astăzi este pe locul 31 (maximul vechi: 42 WTA / decembrie 2022).

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
@ Doha
13 - 18 feb 2023
"Qatar TotalEnergies Open"
WTA 500 - hard, aer liber
$ 780.637

Galerie videoclipuri (2). Rezumatul finalei şi cel al semifinalei Martic – Sakkari:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.