Sigur că după anularea turneului ATP 500 Series Washington, anunţată ieri, pesimismul legat de celelalte evenimente oficiale din seria americană a crescut.

Să nu punem însă răul înainte şi să urmărim noutăţile care vin de peste ocean.

Ultima veste este aceea că a fost publicată lista de înscriere [la sfârşitul ştirii] a turneului WTA International “Top Seed Open presented by Bluegrass Orthopaedics” – programat în a doua săptămână de după reluarea circuitului, 10-16 august, la Lexington, Kentucky.

Despre participarea celor 4 foste campioane de Grand Slam vorbisem. Ieri li s-a adăugat o a 5-a, Garbiñe Muguruza – Roland Garros 2016, Wimbledon 2017.

Comparativ cu WTA International Palermo, unde Kristýna Plíšková (69 WTA) este ultima jucătoare admisă direct, cut-off-ul este şi mai bun aici: Zarina Diyas (64), astfel că Venus Williams (67) a rămas prima sub linie. Desigur, ea va juca pe tabloul principal chiar dacă nu s-ar retrage nicio jucătoare, căci organizatorii i-ar acorda un wild card.

La fel ca la Palermo este prezentă o jucătoare din top 10 – Simona Halep (2), Serena Williams (9) – şi altele 3 din top 20. La turneul din SUA sunt însă mai puţine membre ale top 30 – 5 – faţă de 11 la cel din Europa. Cele 4 wild card-uri care mai sunt de atribuit la turneul american, vor mai aduce cu siguranţă modificări.

Observăm şi prezenţa mai multor jucătoare din Europa, inclusiv pe cea a deţinătoarei titlurilor de la Praga şi Palermo, elveţianca Jil Teichman.
Interesantă este şi apariţia pe tablou a lui Ons Jabeur, anunţată la „Ultimate Tennis Showdown” de la Sophia Antipolis, pe 1-2 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.