Cori Gauff a obţinut astăzi cea mai importantă victorie a carierei: în sferturile de finală ale WTA International “Upper Austria Ladies Linz”, ea a trecut de o jucătoare aflată în plină cursă pentru calificarea la Turneul Final WTA, care tocmai pentru acest motiv solicitase un wild card aici:

Cori Gauff (SUA, 110 WTA) [LL] – Kiki Bertens (Olanda, 8) [1,WC] 7-6(4), 6-4

Partida a durat 1h37′.
Un singur break în toată partida, cel al lui Gauff din jocul 3 al setului 2, ea mai ratând încă o şansă în fiecare set, în timp ce Bertens nu a avut decât două oportunităţi de a câştiga cu returul, în jocul premergător break-ului americancei.

Până acum, cea mai bine clasată jucătoare învinsă de “Coco” fusese Venus Williams (44) în primul tur (R128) al Wimbledon, astfel că aceasta este prima membră a top 10 WTA eliminată de micuţa americancă.

Gauff, născută pe 13 martie 2004, clasament maxim: 106 WTA / 9 septembrie, îşi asigurase încă prin calificarea în sferturi prezenţa în top 100 WTA începând de luni, iar datorită celor 110 puncte cuvenite semifinalistei este sigură de un progres până cel puţin pe locul 90.
Ea începea sezonul pe locul 686, dar optimile de finală, de la Wimbledon şi turul 3 de la US Open, precedate de rezultate bune în circuitul ITF au dus-o pe poziţia actuală.

Adversară în prima semifinală a carierei din circuit – la fel cum şi sferturile de finală fuseseră o premieră – îi va fi Andrea Petkovic (Germania, 75), care a eliminat-o astăzi pe Viktoria Kuzmova (Slovacia, 53): 6-4, 6-1 în 1h6′.

În afara şansei oferite de statutul de lucky loser, Cori a beneficiat şi de abandonul Katerynei Kozlova (Ucraina, 83) în optimi, dar a ştiut să profite de fiecare din aceste oportunităţi.

Cori Gauff a avut şi o impresionantă carieră la junioare: titlul la simplu de Roland Garros 2018, cel de dublu de la US Open 2018, finala de simplu la US Open 2017 (când devenea cea mai tânără finalistă din istorie la un turneu de Mare Şlem) sau cel de la Orange Bowl 2018.

Mingea de meci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.