Sursă foto: kamil@Tohkl2

Sorana Cîrstea a câştigat partida din primul tur (R32) al turneului WTA International “Samsung Open Presented by Corner”, care se dispută la Lugano, după ce a luptat excelent şi a reuşit astfel să valorifice calitatea tenisului pe care l-a jucat astăzi.

Sorana Cîrstea (103 WTA) – Mona Barthel (Germania, 84) 6-7(6), 6-2, 6-4

Partida a durat 2h36′.
În primul set, jucătoarea noastră a avut de două ori break în faţă – pentru 2-0 şi 3-1 – dar a fost egalată de fiecare dată de Barthel. Sorana a salvat o minge de break la 4-4 şi a dus setul în tie-break, unde a condus: 5-3. La 5-5 arbitrul de scaun a întors o decizie a celui de linie în favoarea româncei, care a avut astfel minge de set. O serie de 3 puncte jucate excelent de nemţoaică i-au adus însă acesteia primul set, pe care Sorana îl avusese în control.
Ea a trecut totuşi peste acest moment greu şi a câştigat de la 1-1 în manşa doua până la 3-0 în a treia – două breakuri înainte – 8 din cele 9 jocuri.
Barthel a recâştigat un break, dar jucătoarea noastră nu i-a permis mai mult, niciunul din următoarele ei 3 jocuri de serviciu, neavând nevoie de prelungiri.

Sorana acumulează 30 de puncte WTA – 29 nete, datorită cărora revine pentru moment (clasament live) în top 100 – un premiu financiar în valoare de 3.400 USD şi o va întâlni în optimile de finală pe învingătoarea din partida Polona Hercog (Slovenia, 89) – Carla Suárez Navarro (Spania, 27) [2], care nu se joacă astăzi.

Indiferent de adversară, să sperăm că ea va reuşi acelaşi joc îngrijit de astăzi, în care a alternat cu succes atât procedeele tehnice cât şi trecerea de la defensivă la ofensivă, înfrângând rezistenţa tenace a unei adversare care, la Premier Mandatory Indian Wells, le elimina pe Madison Keys (17) şi pe Julia Görges (15), pentru calificarea în optimi.

Credit Info: wta tennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.