Monica în timpul partidei de ieri – în foto 2 o ajută pe Alison, accidentată – şi la şedinţa de autografe pe care a acordat-o

Sorana, Petkovic şi Puig, în timpul partidelor disputate ieri
Credit Foto: @wtaluxemburg

Partidele turului 1 (R32) la WTA International “BGL BNP Paribas Luxembourg Open” nu s-au încheiat încă, dar Monica Niculescu va juca astăzi al 5-lea meci la acest turneu.

După cele 3 victorii din calificări şi cea rapidă din primul tur, jucătoarea noastră va reveni pe teren, de la ora 13.00 – primul meci de pe terenul 1 – pentru partida din optimile de finală:

Monica Niculescu (111 WTA) – Margarita Gasparyan (Rusia, 81, clasament maxim: 41 WTA / februarie 2016, 25 de ani)

Palmares direct: 0-1

Credit Info: itftennis.com

Gasparyan a legat în acest sezon două victorii pe tablourile principale doar la International Istanbul (pe zgură), unde ulterior a ajuns până în semifinale.

Ceva mai târziu, cele două jucătoare vor reveni pe acelaşi teren – meciul 4, cu începere de la ora estimată 17.30 – acum, de aceeaşi parte a fileului, pentru partida din primul tur (R16) al probei de dublu:

Margarita Gasparyan (Rusia, 94 WTA la dublu) / Monica Niculescu (49) [3]Eleonora Molinaro (Luxemburg, 516) / Katarzyna Piter (Polonia, 232) [WC]

Monica şi Margarita au jucat în acest sezon finala probei de dublu la International Bronx.

*

Altfel, în afara lui Alison van Uytvanck [4], ieri au mai fost eliminaţi doi capi de serie:

Andrea Petkovic (Germania, 75) – Camila Giorgi (Italia, 92) [6] 0-6, 6-4, 6-4 în 1h58′

Când a fost întocmită lista capilor de serie, Giorgi se clasa pe locul 63. La începutul acestei săptămâni a pierdut 29 de locuri, după ce săptămâna trecută nu a jucat la International Linz, unde în 2018 câştigase titlul.

Monica Puig (Puerto Rico, 84) – Fiona Ferro (Franţa, 65) [7] 6-1, 6-0 în 57′

Puig este finalista ediţiei 2017.

Tot astăzi va fi desemnată adversara Soranei Cîrstea (76 WTA), în partida Misaki Doi (Japonia, 74) – Julia Görges (Germania, 26) [2], care este va începe cel mai devreme la ora 19.00.

Până la urmă, Stefanie Vögele – despre care vorbeam ieri – nu a mai intrat ca lucky loser pe tabloul principal, locul ei fiind luat de Bibiane Schoofs (Olanda, 157), care a şi pierdut în primul tur în faţa favoritei principale, Elise Mertens (Belgia, 19) [1].
Schoofs pierduse în runda a doua a calificărilor în faţa Gabrielei Ruse – care ar fi fost următoarea pe lista lucky loser-ilor – dar, din motive pe care nu le cunoaştem, jucătoarea noastră nu a profitat de această şansă.

Ordinea de joc – 16.10 – WTA Luxemburg 2019

Tablourile turneelor WTA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.