Credit Foto: “Mutua Madrid Open”

Simona Halep a pierdut a 6-a partidă pe care a disputat-o la WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open”, în finala turneului.

Kiki Bertens (Olanda, 7 WTA) [7]Simona Halep (3 WTA) [3] 6-4, 6-4

Partida a durat 1h27′.
Simona a rupt prima echilibrul, în jocul 4. Următoarele 3 ghemuri au fost câştigate tot de jucătoarea aflată la primire. De la 4-2 pentru Simona, olandeza a reuşit să câştige 6 jocuri la rând – 3 break-uri – care i-au adus primul set şi un avans  de 2-0 în al doilea.
Simona a egalat la 2, dar Bertens a făcut un nou break, pe care l-a apărat până la finalul partidei.
Simona a făcut un joc 8 bun, pe serviciul adversarei, la 30-15 fiind urmărită de ghinion, când o minge trimisă de olandeză mult afară a lovit-o pe jucătoarea noastră, care a pierdut punctul. A mai avut o minge de break în acest ghem, iar în ultimul a reuşit să salveze două mingi de meci, pe prima, cu un voleu superb.

O partidă în care jucătoarea noastră a fost motivată, dar nu a reuşit să-i ridice probleme de nerezolvat lui Bertens, care şi-a pus astfel în valoare jocul solid şi constant.

Simona rămâne cu acumulările cuvenite calificării în finală şi cu progresul pe locul 2 începând de luni, în timp ce Kiki Bertens a câştigat cel mai important titlu al carierei – fără să piardă vreun set – primul la nivel Mandatory şi va urca luni pe cel mai bun loc al carierei: 4 WTA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.