După finala turneului WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open”, Simona Halep a spus la conferinţa de presă:

 

Credit Foto: sina.cn
Videoclipuri, conferinţa de presă şi momentele importante al finalei, la sfârşitul ştirii

Ea a jucat un tenis bun astă seară. Fără doar şi poate, a meritat să câştige partida.
Cât despre jocul meu, am avut o abordare greşită şi sunt foarte supărată din cauza asta. N-am să fac o tragedie, doar mă gândesc ce lucruri să schimb data viitoare, când o voi întâlni.

Am jucat prosteşte astăzi, tot ce îi place ei, dar câteodată se întâmplă şi aşa. Iau lucrurile pozitive din această săptămână, la începutul căreia nu-mi imaginam că voi juca finala.

Mă voi calma, voi analiza mai mult şi voi fi mai îngăduitoare cu mine, pentru că nu merit să fiu foarte critică. A fost un meci bun al ei şi merita să câştige titlul, pentru că toată săptămâna a jucat un tenis foarte bun. Dar şi eu am avut o săptămână bună.

Nu doresc să vorbesc despre ce am făcut şi ce nu am făcut rău, vreau doar să spun că am greşit şi că va trebui să văd cum corectez pe viitor.

Ultimele 5 luni au fost bune, în opinia mea. Ştiam că anul acesta va fi unul diferit, după ce am cucerit titlul de Mare Şlem. Am făcut meciuri bune, am dobândit capital de încredere, am acumulat experienţă, urmare a unor momente grele. Am învăţat multe lucruri şi sunt mulţumită de această primă perioadă a anului.

Revenind la partidă:

Nu am putut să-i returnez serviciul, care a fost foarte bun. Apoi au fost multe mingi pe care nu mi le pot explica nici acum: cea care m-a atins, multe linii pe care le-a găsit. După cum vedeţi, sunt iritată, supărată din cauza momentelor respective (râzând). Dar trebuie să le iau ca atare şi să privesc înainte, pentru că mi-am arătat săptămâna aceasta lucrurile bune de care sunt capabilă.

Despre jocul lui Bertens:

Mingi înalte, unghiuri – cross-ul cu dreapta, dar şi suprafaţa mai rapidă, care îi convine. Altitudinea face ca mingile să aibă viteză mai mare, aşadar acest turneu este potrivit pentru ea şi aici joacă cel mai bun tenis.

N-am idee cum vor fi următoarele săptămâni, dar acum sunt mulţumită de jocul meu, de felul în care am trecut peste aceasta. Sunt încrezătoare şi vom vedea. Îmi place Roma, îmi place Parisul, dar în tenis nu ştii niciodată ce se va întâmpla. Sunt pregătită pentru orice.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.