Halep, Osaka şi Kerber, în timpul partidelor din turul 1
Credit Foto: sina.cn

În top 20 al clasamentului oficial dat publicităţii astăzi, modificările provocate de turneele WTA International Praga şi Rabat sunt minore: Elise Mertens pierde două locuri şi coboară pe locul 20, după ce nu şi-a apărat titlul de la International Rabat 2018 (a pierdut acum în sferturile de finală), ea fiind depăşită de Belinda Bencic şi Garbiñe Muguruza.

Astfel putem să ne ocupăm de clasamentul live, cu observaţia că lunea viitoare vom avea doar 3 jucătoare românce în top 100 WTA, Irina Begu urmând să părăsească acest interval al ierarhiei. În schimb, Sorana Cîrstea şi-a asigurat, prin victoria de ieri, prezenţa în top 100 WTA şi săptămâna viitoare.

După ce s-au încheiat partidele turului 1 (R64) la WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open” două jucătoare din top 10 al clasamentului live au fost eliminate: Elina Svitolina şi Aryna Sabalenka.

Calculele referitoare la lupta pentru locul 1 sunt relativ simple: doar Simona Halep şi Angelique Kerber îi pot ameninţa poziţia de lider lui Naomi Osaka şi amândouă au nevoie de victorie de turneu pentru a trece pe locul 1.
Dacă Osaka se califică în optimi, Kerber este scoasă din această luptă şi dacă japoneza se califică în semifinale, ea rămâne pe locul 1, indiferent de rezultatele ulterioare.

La rându-i, Simona se poate pune la adăpost de atacurile venite din urma ei, printr-o calificare în semifinale, cu excepţia celui venit din partea lui Kerber, pe care îl poate para cu un rezultat mai bun, dacă nemţoaica ajunge în finală.

Simona şi Osaka sunt pe jumătatea superioară a tabloului, iar Kerber, pe cea inferioară.

Punctele care se acordă la turneele WTA Premier Mandatory, începând cu turul 2,
şi diferenţa de puncte pentru fiecare tur suplimentar:

*

Jucătoarele haşurate cu verde sunt active în turneu

(în coloana 3, punctele de acum, în coloanele 4 şi 5 variaţia de locuri, respectiv de puncte faţă de clasamentul oficial, în următoarele,
punctele potenţiale obţinute pentru fiecare tur suplimentar)

Sursă primară: live-tennis.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.