Irina Begu nu a reuşit să se revanşeze pentru înfrângerea pe care o suferea în primul tur al turneului WTA Premier Mandatory Indian Wells, în faţa celei care avea să devină campioană acolo, deşi a fost foarte aproape să o facă.

Embed from Getty Images

În partida contând pentru turul 1 (R96) al turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”:

Embed from Getty Images

Bianca Andreescu (Canada, 24 WTA) – Irina Begu (70) 4-6, 7-6(2), 6-2

Partida a durat 2h35′.
Irina a început cu break, Bianca a egalat la 2, dar jucătoarea noastră a mai câştigat imediat încă o dată la primire, avantaj pe care şi l-a păstrat până la sfârşitul setului.
În manşa a doua, după un schimb de break-uri în primele două jocuri, Irina s-a distanţat la 5-1 şi la 5-2 a ratat o minge de meci pe propriul serviciu. Bianca şi-a continuat seria de jocuri câştigătoare până la 6-5 şi Irina n-a mai reuşit decât să ducă setul într-un tie-break pe care l-a pierdut clar.
Dominarea tinerei canadience a continuat şi în decisiv, ea desprinzându-se datorită break-urilor din jocurile 1 şi 7.

Un meci care a fost despărţit în două de mingea de meci ratată de Irina. Până acolo ea i-a fost net superioară Biancăi, care părea să se afle într-un firesc recul de formă, după titlul cucerit săptămâna trecută.
De acolo, Bianca a renăscut, a luptat şi a jucat formidabil, iar Irina nu a găsit nicio soluţie de a opri tăvălugul punctelor câştigătoare pornit de adversara ei.
Un scenariu care se repetă din ce în ce mai des în evoluţiile Irinei: perioade foarte bune, anulate de momente slabe, care sunt amplificate de stări de frustrare, enervare şi în final, de resemnare.

Irina rămâne cu cele 10 puncte cuvenite primului tur – la fel ca la ediţia trecută a turneului – şi cu un premiu financiar în valoare de 16.425 USD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.