Credit Foto: Neal Trousdale pentru opentenis.ro

Monica Niculescu a obţinut astăzi a doua victorie în calificările turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú” şi a promovat pe tabloul principal:

Monica Niculescu (138 WTA) – Kateryna Kozlova (Ucraina, 101) 6-2, 6-4

Partida a durat 1h34′.
În primul set Monica nu şi-a pierdut serviciul şi a creat diferenţa datorită break-urilor consecutive din jocurile 5 şi 7.
Ea a început cu un break şi setul 2, dar Kozlova a egalat la 3. În ghemul 9, Monica a mai câştigat o dată aflată la primire – la zero – şi a închis imediat partida fructificându-şi serviciul, la a 4-a minge de meci, după ce ucraineanca le salvase pe primele 3 de la 0-40.

Monica îşi apără astfel primele 30 de puncte din cele 95 pe care le obţinea anul trecut: 30 pentru calificări trecute cu succes şi 65 pentru turul 3 (R32),  unde se retrăgea în setul decisiv al partidei cu cea care avea să câştige turneul.
Ea va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare de 16.425 USD.

După ce se vor fi încheiat partidele din runda finală a calificărilor, vom afla care va fi adversara din primul tur (R96) a jucătoarei noastre.

Monica va juca pentru a 10-a oară, a 9-a oară la rând – prima dată în 2009, cu excepţia ediţiei 2010 – pe tabloul principal al turneului de la Miami, cea mai bună performanţă fiind optimile de finală din 2016.

Tablourile turneelor WTA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.