Simona, la Media Day şi la antrenamentul de ieri
Credit Foto: sina.cn, wtatennis.com & Jimmie48 Tennis Photography

Ieri s-a desfăşurat Ziua Media – în care presa a avut acces liber la jucători – în marja turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”.

Simona Halep a spus în dialogul cu jurnaliştii printre altele:

Despre antrenor

Am un antrenor român, cineva cu care am lucrat şi înainte, chiar şi în timpul perioadei “Darren”. Numele lui este Daniel Dobre. Am colaborat cu el şi înaintea lui Darren, aşa că mă cunoaşte bine şi sunt bucuroasă de această decizie pe care am luat-o.
Am încredere în el, am lucrat bine împreună. Cel mai important este că avem o conexiune bună şi asta face ca lucrurile să decurgă mai uşor.
Trebuie să simt o legătură cu antrenorul, să mă inspire, pentru că după 20 de ani de tenis, greu mai schimbi ceva la capitolele tehnică sau tactică.
Am beneficiat timp de trei ani de sfaturile lui Darren. Cel mai important este ca antrenorul să aibă încredere în tine, astfel încât să te simţi liberă şi încrezătoare pe teren.

Despre arena de la Miami:

Când eşti pe teren, nu o vezi pe toată. La încălzire ţi se pare enormă, dar ai loc mai mult decât suficient pentru antrenament, încălzire şi nimeni nu te deranjează.
Nu mă întrebaţi despre viteza suprafeţei, că nu ştiu. N-am văzut prea bine mingea la început din cauză că suprafaţa are altă culoare, mai deschisă, dar m-am obişnuit deja.

Despre Bianca:

Am văzut momentele importante ale finalei şi am observat că a jucat foarte bine. Ştiam încă de acum câţiva ani că poate înfrunta jucătoare importante, de top. Cred că este suficient de puternică pentru a gestiona situaţia.
Ne-am antrenat împreună în Canada, acum câţiva ani şi i-am spus că este pregătită să treacă la profesionism.

Mă simt în vârstă! Când le văd pe fetele de 17, 18 ani încep să mă simt bătrână şi nu-mi place asta.

Despre situaţia că primele 13 turnee ale sezonului au fost câştigate de 13 jucătoare diferite:

Este un lucru bun pentru tenis. Este bine pentru că fiecare are o şansă de a câştiga şi astfel toate au mai multă încredere. Faptul că turneele sunt deschise acum oricărui rezultat le face mai interesante pentru fani şi de asemenea pentru noi. Nu mai e ca pe vremuri, când Serena câştiga tot. Lucrurile s-au schimbat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.