Monica Niculescu a câştigat a 4-a partidă la WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”, celor două din calificări şi celei din primul tur (R96) ea adăugând-o astăzi pe cea din turul 2 (R64):

Monica, după victoria de astăzi
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 4 imagini din timpul partidei
Mingea de meci la sfârşitul ştirii

Monica Niculescu (138 WTA) [Q] – Garbiñe Muguruza (Spania, 17) [20] 7-6(0), 4-6, 6-2

Partida a durat 2h55′.
Într-un prim set agitat cu 10 break-uri (!) Muguruza a început mai bine: 3-0 (două break-uri înainte), dar intervenţia inspirată a lui Călin Ciorbagiu a pus-o pe Monica pe calea cea bună, ea a reuşit să egaleze şi apoi să câştige setul datorită unui final în care a câştigat ultimele 8 puncte.
Jucătoarea noastră şi-a continuat seria şi în setul 2 cu alte 8 puncte câştigate pentru 2-0, dar apoi Muguruza a revenit şi şi-a adjudecat manşa, care s-a încheiat cu 3 break-uri.
Monica a început şi decisivul cu 8 puncte câştigate la rând, dar acum şi-a apărat cu străşnicie avantajul şi chiar l-a mărit cu încă un break în jocul 5. Nu a reuşit să închidă pe serviciul adversarei la 5-1, când a ratat 3 mingi de meci, dar a făcut-o imediat pe propriul serviciu la a 5-a oportunitate.

O victorie muncită, dar cu atât mai preţioasă, în care românca a luptat cu aceeaşi dăruire ca de obicei, dar a arătat şi o formă sportivă excelentă, care i-a permis să practice un joc spectaculos, tehnic, variat, exasperând-o pe Muguruza.

Monica a acumulat până acum 95 de puncte (30 în calificări + 65 pe tabloul principal), la fel ca la ediţia trecută a turneului. Premiul financiar dobândit până acum este de 48.775 USD.

În turul 3 (R32) ea o va întâlni pe Caroline Wozniacki (Danemarca, 13) [13] – cu care are un palmares direct 0-9 – care a trecut astăzi de Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 36): 6-4, 6-4 în 1h33′.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.