Astăzi, la ora 20.00, va începe finala turneului WTA 1000 (fost Premier Mandatory) “Miami Open presented by Itaú”:

Ashleigh Barty (1 WTA) [1]Bianca Andreescu (9) [8]

[linkuri către partidele din semifinale şi palmaresurile finalelor]

Palmares direct: 0-0

Parcursul până în finală:

Credit Info: @miamiopen

O partidă extrem de interesantă, pornind de la palmaresul direct virgin, aşa că nici cele două protagoniste nu ştiu la ce să se aştepte, aşa cum au mărturisit atunci când au vorbit despre finală [vezi mai jos].

Al doilea element inedit este acela că finalistele au început sezonul actual jucând puţin – Barty – şi deloc – Andreescu – în 2020.

Barty are în 2021 un palmares victorii – înfrângeri: 13-2 şi 8-2 înainte de a veni aici,  pentru titlul la WTA 500 “Yarra Valley Classic”, sferturi la Australian Open – a pierdut la Karolina Muchova (27) – şi înfrângere în primul tur la WTA 500 Adelaide – cu Danielle Collins (37).

La Miami 2021 a pierdut până în finală trei seturi, de fiecare dată pe al doilea, dar mereu a găsit resurse să-şi domine adversara în decisiv, datorită inteligenţei tactice şi a psihicului puternic. Relevantă în acest sens este victoria din sferturi, când deşi a pierdut setul al doilea cu puternica Aryna Sabalenka, a epuizat-o pe aceasta şi a adus-o în pragul abandonului, făcându-şi un aliat şi din vremea călduroasă şi umedă [rezultatele complete, în tabloul PDF de mai jos].

Ea mai are atuul celor 11 partide câştigate la rând aici, primele 6 pentru titlul din 2019, care este singurul câştigat pe continentul nord-american [2 în Australia, 3 în Asia, 3 în Europa].

Andreescu a început neconvingător anul – patru victorii şi două înfrângeri – în turul 2 la Australian Open şi în semifinale la WTA 250 “Philipp Island Trophy” Melbourne, urmate de neparticiparea la Adelaide, Doha, Dubai –  dar la Miami a renăscut, confirmând excelentele ei evoluţii pe continentul nord-american, toate cele trei titluri ale carierei fiind câştigate aici.
Victoria din semifinale a fost datorată determinării superioare şi a contraatacurilor excepţionale, urmare şi a unei deplasări speciale – pe care o remarca şi Ash. În defavoarea ei, ar fi numărul mare de greşeli neforţate, aşa cum am văzut în semifinală – 46 – şi a stângăciilor în preajma fileului.
Rămâne de văzut dacă va rezista fizic, ţinând cont de accidentările recente, dar şi de cele 14 seturi jucate până în finală, 5 decise la tie-break – şi dacă va şti să folosească mentalul vulcanic în favoarea ei.

Ea a început deja o pregătire psihologică în acest sens, în stilu-i caracteristic: după meciul din semifinale, Bianca se compara cu o caracatiţă cu opt picioare, referindu-se tocmai la această capacitate a ei de a acoperi terenul, precizând că nici ea nu înţelege mereu cum ajunge la anumite mingi.

Ash despre Bianca:

A arătat în turneele importante că are abilitatea să le învingă pe cele mai bune şi ştiu din puţinul pe care l-am văzut că are un fel de a se deplasa pe teren, care este extrem de fizic. Are mâini îndemânatice şi are opţiuni de pe ambele părţi, loveşte la fel de bine înalt şi plat.
Asta este şi marea provocare pentru orice adversară a ei, aceea de a-i descifra şi contracara jocul.

Bianca despre Ash:

E tot ce pot să-mi doresc, să întâlnesc numărul 1 care, în plus, este într-o formă foarte bună. Nu am jucat cu ea deci nu-i cunosc pe viu stilul de joc. Este o provocare şi ştiu că mă va provoca sâmbătă.
Va fi un meci dur, joacă un tenis excelent şi sper că şi jocul meu va fi la înălţime.

Tablourile Turneelor în Desfășurare
@ Stuttgart
19 apr - 25 apr 2021
"Porsche Tennis Grand Prix"
WTA 500 - zgură, aer liber
565.530 USD / 565.530 USD

@ Istanbul
19 apr - 25 apr 2021
"TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul"
WTA 250 - zgură, aer liber
235.238 USD / 235.238 USD

@ Barcelona
19 apr - 25 apr 2021
"Barcelona Open Banc Sabadell"
ATP 500 - zgură, aer liber
1.565.480 € / 1.702.800 €

@ Belgrad
19 apr - 25 apr 2021
"Serbia Open"
ATP 250 - zgură, aer liber
650.000 € / 711.800 €

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.