Pentru a treia oară la WTA 1000 Miami Open 2022, coperta îi este dedicată Lindei Fruhvirtova (279 WTA) [WC].

Ieri, în turul 3 (R32), pe jumătatea inferioară a tabloului, a jucat preţ de un set şi jumătate, un tenis matur, aerisit, pe alocuri sclipitor.
Adversara care îi stătea în faţă – Victoria Azarenka (16) [12] – participa la o săptămână după ce se năştea jucătoarea din Cehia – 1 mai 2005 – pentru prima dată în calificările unui turneu WTA, chiar la Praga.
Pe atunci Vika era cu un an mai tânără decât Linda, 16 ani neîmpliniţi. Ar fi trebuit să ţină minte începuturile ei în circuit şi, oricum, experienţa adunată până la 32 de ani ar fi trebuit s-o înveţe că sunt zile în care nu-ţi reuşeşte nimic şi ieri a fost, pentru ea, una dintre acelea. Iar o doză minimă de fair-play ar fi trebuit s-o determine să-şi respecte adversara.
Or, în setul doi, la 6-2, 3-0, atunci când trecuseră 45′ de minute de la începutul partidei, tripla campioană de la Miami (2009, 2011 şi 2016) şi-a luat jucăriile şi a plecat, cum se spune pe la noi, fără să fie accidentată:

De-abia a dat mâna cu arbitra – care credea că jucătoarea din Belarus doreşte un time-out medical – răpindu-i tinerei adversare bucuria unei victorii obţinute la capătul unui meci întreg.

Ulterior, Azarenka a publicat un comunicat în care şi-a cerut scuze, începând prin a spune că n-ar fi trebuit să intre pe teren, din cauza stresului cauzat de probleme personale. A continuat, vorbind tot despre ea, cum că va lua o pauză şi speră că va reveni. În penultimul paragraf îşi cere scuze fanilor şi de-abia în ultimul îşi felicită adversara şi îi doreşte succes în turneu şi în carieră.
Aşadar, aceeaşi atitudine egocentrică a jucătoarei, care – să nu uităm – reprezintă o ţară ai cărei sportivi nici măcar nu au voie să participe în această perioadă, la multe alte discipline.

Dar să ne întoarcem la tânăra Linda, care şi-a păstrat şi în aceste condiţii, inocenţa proprie vârstei şi a spus că de mică şi-a dorit să arunce mingile în tribună după victorie, aşa cum văzuse la televizor, iar acum visul i s-a împlinit:

Despre Linda scriam în paginile TENISite.info, încă de acum doi ani

Linda a a venit la Miami cu 3 victorii pe tablourile principale din circuitul WTA – două la WTA 250 Charleston şi încă una la WTA 250 Cleveland, ambele în 2021 – şi a obţinut la acest turneu alte trei, ultimele două fiind şi cele mai importante ale carierei: mai întâi la Elise Mertens (24) în turul 2 (R64), record personal depăşit ieri, la prima partidă cu o jucătoare din top 20 WTA.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography, Neal Trousdale pentru opentenis.ro, @miamiopen

Astăzi – în optimile de finală (R16), ultimul meci de pe terenul central, nu mai devreme de ora 4.00 AM – va avea pentru prima dată în faţă o jucătoare din top 10 WTA, pe Paula Badosa (6) [5], semifinalistă de la WTA 1000 Indian Wells, acum două săptămâni, care va juca pentru prima dată în optimi la Miami.

Celelalte 6 rezultate [în tabloul PDF de mai jos] au fost în logica clasamentului sau în cea a ordinii capilor de serie, astfel că:

  •  cealaltă optime de pe acest al 3-lea sfert al tabloului este:

Jessica Pegula (21) [16]Anhelina Kalinina (51), palmares direct: 1-2 [1-0 pe hard, anul acesta, în primul tur al Australian Open].
Jucătoarea americană ajungea şi anul trecut în optimi, aici, în timp ce ucraineanca participă anul acesta pentru prima dată la Miami şi s-a calificat pentru prima dată în optimile de finală ale unui turneu mai important decât WTA 250

  • iar optimile de pe al 4-lea sfert al tabloului vor fi:

Petra Kvitova (32) [28]Veronika Kudermetova (23) [21], palmares direct: 2-0 [1-0 pe hard].
Petra va juca pentru a 4-a oară la rând în optimile turneului, în 2019 s-a calificat în sferturi. Veronika – sfertfinalistă anul acesta la WTA 1000 Indian Wells – este prezentă pentru prima dată în optimile turneului din Florida.

Cori Gauff (17) [16]Iga Swiatek (2) [2], palmares direct: 0-1 [0-0 pe hard].
Coco este prezentă pentru prima dată în optimile unui turneu WTA 1000 mandatory, la WTA 1000 non mandatory juca în sferturi, chiar anul acesta, la WTA 1000 Doha.
Iga Swiatekurmătorul lider al clasamentului WTA – a obţinut ieri a 13-a victorie consecutivă în circuit, primele 11, pentru titlurile legate de la WTA 1000 Doha şi Indian Wells, dar este prezentă pentru prima dată în această fază, la Miami.

Astăzi (luni) se dispută toate partidele optimilor de finală [despre cele de pe jumătatea superioară]:

Ordinea de joc – 28.03 – WTA / ATP Miami 2022

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
Hover deasupra butonului ”Tablouri”, Click pe tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Miami
22 mar - 3 apr 2022
"Miami Open"
WTA 1000 - hard, aer liber
8.369.455 USD
Cronicile turneului

@ Indian Wells
9 - 20 mar 2022
"BNP Paribas Open"
WTA 1000 - hard, aer liber
8.369.455 USD
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.