Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini

În partida contând pentru turul 2 (R32) al turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale”, amânată de ieri:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 28) 7-6(9), 4-6, 7-5

Partida a durat 3h8′.
O victorie superbă a Simonei, care a întâlnit o adversară în mare formă, s-a luptat şi cu starea ei fizică – a acuzat pe toată durata partidei probleme la piciorul drept – şi nici nu a reuşit să menţină mereu un nivel ridicat.
Dar determinarea şi puterea ei de luptă proverbiale au ajutat-o să revină în setul decisiv, deseori într-o manieră entuziasmantă, cu multe puncte magice pe final.

În primul set, deşi a servit pentru set la 6-5, Simona nu a reuşit să-şi materializeze imediat avantajul, ci s-a impus de-abia în tie-break, după ce a ratat două mingi de set – la 6-5 şi 7-6 – a salvat una la 7-8, a mai ratat una la 9-8, înainte de a o fructifica pe a 5-a.
Manşa a doua a mers către rusoaică, ea câştigând singurul game cu returul în jocul 9.
În decisiv, dramatismul a atins cote maxime, Nastia a început mai bine, cu un break în primul joc, Simona reuşind s-o prindă din urmă de-abia în jocul 8 ca apoi să mai câştige o dată cu returul în ultimul game al partidei.

Simona acumulează 105 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 29.010 USD pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni – la noapte, în ultima partidă a zilei programată pe terenul central – în jurul orei 3 AM (după Sharapova – Garcia) pe Venus Williams (SUA, 14, clasament maxim: 1 WTA / februarie 2002, 38 de ani) [13], cu care are un palmares direct 1-3.

Credit Info: itftennis.com

Venus Williams s-a calificat în optimile de finală după ce a trecut de Sorana Cîrstea (54) 7-6(4), 6-4 în 1h30′.

Sorana a început cu un break şi a condus astfel cu 5-3, la 5-4 ea servind pentru set. Nu a reuşit să-şi fructifice avantajul, dar a dus setul în tie-break, care a fost însă dominat de Venus.
În manşa a doua, de la 2-2, 5 jocuri s-au câştigat cu returul, Venus rămând în avantaj: 5-4, ca apoi să-şi facă serviciul, după ce la 40-30, Sorana  a ratat o minge de re-break.

Jucătoarea noastră rămânce cu acumulările cuvenite turului 2.

Galerie videoclipuri (4)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.