Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini
La sfârşitul ştirii, interviul acordat site-ului românilor din Canada, paginiromanesti.ca

După ce s-a calificat în finala turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Nationale”, Simona Halep a spus:

Cred că am jucat un tenis inteligent astăzi. I-am atacat returul, astfel ca să primesc înapoi mingi mai scurte, care mi-au permis să deschid terenul.
Dar i-am jucat şi dreapta, scurt, în cross, lung, toate. Am jucat şi slice-uri de câteva ori. Cred că tenisul jucat în această partidă a fost de un nivel foarte bun, chiar dacă ritmul a alternat.
Am făcut break, dar apoi mi-am pierdut serviciul, aşa că am fost puţin supărată din cauza asta. Este foarte important să-mi câştig jocurile de retur, pentru că acolo sunt cea mai încrezătoare.

În al doilea set, după ce am făcut break, mi-am spus că trebuie să-mi păstrez serviciul şi am reuşit. A fost mult mai bine în setul doi. Simt că returul se îmbunătăţeşte. Am mai multă încredere.
Căci la începutul turneului stăteam prost la capitolul retur pentru că nu-l simţeam. Acum am ajuns la un nivel bun, aşa că sunt mulţumită de jocul meu.

Cred că vi s-a părut că n-am probleme, dar am avut probleme (râzând). Când m-am trezit aveam dureri. În timpul partidei nu mi-a fost uşor să alerg. Dar am încercat să rămân concentrată asupra jocului meu si să mi-l fac mai uşor, ceea ce mi-a reuşit până la urmă.

Vreau să dau tot ce am mai bun şi să mă bucur de finală, pentru că este mare lucru să joci finala unui turneu important după o pauză lungă. Joc mereu cu plăcere aici, după cum am mai spus-o, şi îmi aduc aminte de momentele minunate pe care le-am trăit acum doi ani.

Dacă se califică Stephens (nu se ştia încă rezultatul celeilalte semifinale), finala va fi asemănătoare cu cea din 2016 (când Simonaa învins-o pe Madison Keys: 7-6(2), 6-3).

Până atunci mă voi odihni. Voi sta în pat şi voi mânca de toate. N-am mâncat prea mult în ultimele zile. Poate mă voi uita la un film. Voi sta pe Instagram, ca de obicei. Relaxare, nimic special.

*

La rândul ei Sloane Stephens a spus la conferinţa de presă:

Odată ce prind elan la un turneu, devin consistentă şi solidă. Încerc să continui, lupt din răsputeri. Începând cu faza sferturilor de finală toată lumea e valoroasă. Trebuie doar să munceşti din greu, să încerci să fii calmă şi să joci cât de bine poţi.

Întrebată ce merge bine, atunci când e în formă maximă, Sloane a răspuns glumind:

Dacă aş şti asta, aş face la fel în fiecare săptămână.
Încă n-am răspunsul… vreme bună, condiţii bune, jucăm în America de Nord. Mâncarea e bună. Lucrurile astea se adună, dar nu pot să indic un element anume care mă face să joc bine. Aş vrea şi eu să-l cunosc. Vin şi pleacă săptămânile bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.